1. Haberler
  2. Güncel
  3. Hayvanat bahçesi sakinlerine kışa özel bakım

Hayvanat bahçesi sakinlerine kışa özel bakım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ, (BGC) – Kayseri’de hayvanat bahçesi sakinleri, kışa özel enerji veren besinlerle besleniyor. Sıcak iklim hayvanları için de kapalı ve açık alanlarda ısıtıcılarla ortam sıcaklığı ayarlaması yapılıyor.

Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde 153 türden yaklaşık bin 600 hayvan yaşıyor. Hayvanat bahçesi sakinlerine mevsimine göre bakılıyor. Soğuk ve kar yağışının etkili olduğu bugünlerde de hayvanlar, ek besinlerle beslenmeye başladı. Besinleri arttırılan hayvanlara enerjilerini yükseltecek gıda takviyelerinde bulunuluyor.

Ayrıca sıcak iklim hayvanlarının soğuktan etkilenmemesi adına da özel bakım uygulanıyor. Barınak ısıları hayvanların biyolojisine uygun ısıtma sistemleriyle ayarlanırken, bulundukları alan yaşam şartlarına elverişli duruma getiriliyor. Ayrıca hayvanlara koruyucu uygulamalar kapsamında ise aşı uygulaması yapılıyor.

‘BİR YILDA 250 BİN ZİYARETÇİ’

Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi, 2021 yılında Kayserililer başta olmak üzere şehir dışından gelen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Geçtiğimiz yıl 250 bin ziyaretçinin ağırlandığı açıklandı. Kış aylarında da hayvanat bahçesinin kapılarının ziyaretçilere açık olacağı vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen