Fotoğraflı (32)
3:19

Sarraf İhsan Gülderdi: “Düğün amaçlı 22 ayar set satışları düştü, 14 ayar setlere rağbet oluştu”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düğün amaçlı yapılan takı alışverişlerinin son 3-4 yılda düştüğünü ve 22 ayar takı setlerin fiyatları sebebiyle çok fazla tercih edilmediğini söyleyen İhsan Gülderdi, “Düğünler, insanların ekonomik durumlarına göre her yıl yapılır hale geldi. Ne olursa olsun yazın tabii ki bir yoğunluk olur ancak kışın da bu durum artık geçerli oldu. Takı satışlarında önceleri 22 ayar takı satışları yoğun olurken şu anda 14 ayara takı setlerine daha çok rağbet oluştu, fiyatlar sebebiyle de genel manada bir satışta düşüş var” dedi.
Yaza girilmesiyle birlikte düğün sezonunun başlayıp başlamadığı, evlenecek çiftlerin yapacakları takı alışverişlerine ve düğün amaçlı en çok hangi takıların tercih edildiğine dair Sarraf İhsan Gülderdi ve Sarraf Ali Akyüz, 1HA mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.
Düğün sezonunun yıl içerisine yayıldığını, 10 yıl öncesine kadar genel olarak yaz zamanlarında düğünlerin organize edildiğini söyleyen Sarraf İhsan Gülderdi, yazın düğün yapılması sonucunda daha yüksek fiyatlar ortaya çıktığını belirterek “İnsanlar, ekonomik durumlarını hesap ederek artık kışın da düğün yapıyor. Düğün salonlarının sayısının da artmış olmasıyla birlikte düğünler yıl içine tamamen yayılmış durumda. Yaz mevsimini değerlendirdiğimizde bir yoğunluk tabii ki söz konusu ama bizim nezdimizde kışın da bir yoğunluk oluyor” dedi.
‘TAKI SATIŞLARI SON YILLARDA DÜŞTÜ’
Sarraf İhsan Gülderdi, takı satışlarında son 3-4 yıllık döneme bakıldığında düşüş görüldüğünü, alınan takı setleri sayısının azaldığını, alınan takıların da düşük ayar alındığını ifade ederek “Önceki dönemler 22 ayar setler alınıyorken şu anda fiyatı sebebiyle 14 ayar setlere daha çok rağbet oluştu. Yeri geliyor 8 ayara kadar düştüğümüz dahi oluyor” şeklinde konuştu.
’14 AYAR TAKILARIN SATIŞI ARTTI, 22 AYAR DÜŞTÜ’
Geçen yıllara nazaran alım gücündeki düşüşler sebebiyle takı satışlarının düştüğünü yineleyen Sarraf Ali Akyüz, “Öncelerde gelinlerimize 5 bilezikten oluşan setler veriyorduk, şu anda 3-4 bilezik satabiliyor, bazen de direkt kolye satın alınarak geçiştiriliyor. 22 ayar satışlar düştü, 14 ayar satışları arttı. Genel manada ise kibrit çöpü bileziklere büyük bir ilgi var, satış konusunda çeyrek altınla yarışır niteliğe kadar ulaştı. Tabii bu kibrit çöpü bilezikler işçilikleri sebebiyle daha çok yatırım amaçlı kullanılıyor” diye konuştu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
be_en
Beğen