1. Haberler
  2. Ulusal
  3. Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan atama ve görevden alma kararlarıyla ilgili haberler ülke gündeminde önemli bir yer tuttu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleştirilen bu kararlar arasında dikkat çeken noktalar şunlardı:

Kanada Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne Can Dizdar atandı, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin ilgili maddeleri gereğince.

Görevden alma kararları ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Hülya Yavuz, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Can Yıldız ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Gökçen Aygün için 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin ilgili maddeleri uyarınca gerçekleştirildi.

Ayrıca, çeşitli bakanlık ve kurumlarda yapılan atamalar da duyuruldu:

Dışişleri Bakanlığı’nda İkili İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı’na Senem Güzel, Uluslararası Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcılığı’na Julide Kayıhan, Konsolosluk Hizmetleri ve Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Genel Müdür Yardımcılığı’na Ayşegül Gökçen Karaarslan ve Arda Ulutaş, Protokol ve Diplomatik İşlemler Genel Müdür Yardımcılığı’na Yunus Emre Koçak, Destek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı’na Aytaç Yılmaz getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcılığı’na Arzu Kalkan atandı.

Milli Savunma Bakanlığı’nda Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı’na Abdulbaki Özden, Tedarik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı’na Ali Külüş, Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı’na Uğur Gönülalan, Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri Doğu Bölge Müdürlüğü’ne Bekir Sıtkı Şener atanmıştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcılığı’na Mustafa Caner Meydan, Sanayi Bölgeleri Genel Müdür Yardımcılığı’na Caner Koçoğlu ve Kemal Köksal Kaşıkçı atandı.

Ticaret Bakanlığı’nda İhracat Genel Müdür Yardımcılığı’na Tayfun Kılıç, İthalat Genel Müdür Yardımcılığı’na Burak Güreşçi ve Belkıs Gürsel, Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcılığı’na Hakkı Barutçu, Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcılığı’na Yaşar Baltacı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığı’na Erkan Ertürk ve Ersay Cete, Personel Genel Müdür Yardımcılığı’na Emine Gökçe Ergen, Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı’na Mehmet Ballı atanmıştı.

Ulaştırma Bakanlığı’nda Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı’na Aziz Aksu ve Ömrüye Ayan atanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda açık bulunan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeliklerine Musa Coşkun, Hüseyin Küçük, Abdullah Refik Acar, Osman İyişenyürek ve İbrahim Noğman atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda İş Müfettişliği’ne Hüseyin Kasay ve Tuğba Yiğit atanmıştı.

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Yürütme Kurulu Üyeliklerine İbrahim Dinçer ve Abdullah Buğrahan Karaveli atanmıştı.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu Üyeliği’ne İlker Ilgın, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Taha Arvas atanmıştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Başmüfettişliğe Müfettiş Sıdık Akkılıç atanmıştı.

Ticaret Bakanlığı’nda Strateji Geliştirme Başkanlığı’na Adil Yıldırım atanmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu Üyeliği’ne İsmail Çağlar atanmıştı.

Bu kararlar, devletin çeşitli kurumlarındaki yönetim kadrolarında önemli değişiklikler yapılmasını ve stratejik pozisyonlara atamaların gerçekleştirilmesini içeriyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen