1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sarraf İhsan Gülderdi: “Eylül, Ekim aylarında altın yukarı yönlü hareket edebilir”

Sarraf İhsan Gülderdi: “Eylül, Ekim aylarında altın yukarı yönlü hareket edebilir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güncel altın ve döviz piyasasını değerlendiren Sarraf İhsan Gülderdi, “Özellikle devletin dövizde fiyatları sabit tutması için yaptığı baskılar enflasyonu düşürmesinde etkin olacak faiz oranlarında yavaş yavaş aşağı hareketler göreceğiz fiyatlarında yatırım tavsiyesi olmadan Eylül, Ekim aylarında yukarı yönlü gideceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Sarraf İhsan Gülderdi, güncel altın piyasasını değerlendirmesiyle birlikte hafta içerisindeki döviz ve altın fiyatları hakkında bilgilerini paylaşarak; “Kazancılar çarşısında çeyrek altın 4 bin 100 lira, 22 ayar altın 2 bin 400 lira, has altın 2 bin 480 liradan işlem görmekte hafta başı itibariyle döviz fiyatlarında aşağı yönlü hareketlerle başladı özellikle dolar 32,60’a kadar düştü 34,90’a kadar da Euronun düştüğünü görüyoruz. Döviz fiyatlarında aşağı yönlü hareket olurken 2 bin 330 dolara kadar da çıkan bir ONS vardı bu da altını bir nevi dengeledi. Genele baktığımız zamanda doların düşmesiyle altın fiyatlarında hafif gerileme oldu. Bu iniş çıkışların yaz boyu devam edeceğini ön görüyoruz özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının faizi sabit tutması ilerleyen aylarda tahmin ediyoruz ki Eylül, Ekim gibi politika faizinin yüzde 50’nin altına düşüreceğinin sinyalleri geliyor. Özellikle devletin dövizde fiyatları sabit tutması için yaptığı baskılar enflasyonu düşürmesinde etkin olacak faiz oranlarında yavaş yavaş aşağı hareketler göreceğiz fiyatlarında yatırım tavsiyesi olmadan Eylül, Ekim gibi yukarı yönlü gideceğini tahmin ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Öte yandan gurbetçi sezonu hakkında konuşan Sarraf İhsan Gülderdi; “Gurbetçi sezonumuz ay başı itibariyle yavaş yavaş başladı ama tabii ki ayın 15’inde okulların da tatil olmasıyla birlikte daha yoğun bir şekilde gurbetçilerimiz gelecek şuanda çok büyük bir etkisi olmadı gurbetçi sayısı yüzde 10’a bile ulaşmadı 2 hafta sonra bu oran yüzde 70’lere yüzde 80’lere kadar artacağını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI
DOLAR 32,60 TL
EURO 34,90 TL
ÇEYREK ALTIN 4100 TL
22 AYAR ALTIN 2400 TL
HAS ALTIN 2480 TL
ONS 2300 USD

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen