1. Haberler
  2. Güncel
  3. Zorunlu afet sigortası kısa sürede devreye girecek

Zorunlu afet sigortası kısa sürede devreye girecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu afet sigortasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, deprem teminatı için binaların, diğer afetler için ise binalar ve taşınır malların teminat altına alınacağını belirtti.

Zorunlu deprem sigortasının, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi sonrasında getirildiğini hatırlatan Şimşek, sivil konutların sigorta kapsamına alınması amacıyla zorunlu deprem sigortasının ihdas edildiğini ve Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) kurulduğunu ifade etti.

Şimşek, zorunlu deprem sigortasının son halini 2012 yılında Afet Sigortaları Kanunu ile aldığını dile getirerek, bu kapsamda 6 Şubat 2023’te gerçekleşen depremler sonrasında yaklaşık 500 bin hasarlı konut için 35 milyar lira hasar ödemesi yapıldığını vurguladı. Şu an itibarıyla DASK’ın, 11,3 milyon poliçe kapsamında deprem afetine ilişkin teminat sunduğunu aktardı.

Ayrıca, Şimşek, doğa kaynaklı afetlerin artmasıyla birlikte taşınır malların da sigorta kapsamına alınmasının önemine değindi. Bu kapsamda kısa sürede devreye alınacak Zorunlu Afet Sigortası’nın (ZAS), sel, heyelan, fırtına, dolu, çığ ve orman yangını gibi doğal afetlerin yanı sıra deprem teminatını da içereceğini belirtti. Bununla birlikte, köy alanlarının da zorunlu afet sigortası kapsamına alınacağını söyledi.

Şimşek’in açıklamalarıyla, ZAS’ın haziran sonu itibarıyla devreye alınması hedefleniyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen