1. Haberler
  2. Adliye
  3. Yemin Ederim 1 Kişiyi Öldürdüm

Yemin Ederim 1 Kişiyi Öldürdüm

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ’de, Orhan Gökçek’in (32) 2014 yılında öldürülen kahvehane sahibi Hüseyin Ekemen’İn katil zanlısı olduğu iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. Sanık Gökçek, Ekemen’in şikayetçi eşi Zehra Ekemen ifade verirken bağırarak, “Yemin ederim 1 kişiyi öldürdüm” dedi.

Merkez Kocasinan ilçesi Uğurevler Mahallesi’nde oturan ve davranış bozukluğu tedavisi gören Orhan Gökçek, iddiaya göre geçen 10 Ocak’ta oğluyla arkadaşlık yapmasını istemeyen komşusu Zeliha Ü.’nün gece yarısı evine gidip, zile bastı. Paniğe kapılan kadının yardım istemesi üzerine elinde tüfekle gelen komşusu Ufuk Akhan, çıkan tartışmada Orhan Gökçek tarafından bıçaklanarak, öldürüldü. Gözaltına alınan Orhan Gökçek, polisteki sorgusunda 2014 yılında aynı mahallede bıçaklanarak öldürülen kahvehane sahibi Hüseyin Ekemen’i de kendisinin öldürdüğünü itiraf etti. Gökçek, Hüseyin Ekemen’i kendisine yan baktığı için öldürdüğü söyledi. Mahkemece tutuklanarak cezaevine konulan Orhan Gökçek, 16 Şubat 2007 tarihinde Talas ilçesinde boğazından ve sırtından bıçaklanarak öldürülen Şahin Metiner’in de katil zanlısı olduğunu itiraf etti. Gökçek, Metiner’i kız kardeşi ile ilgili dedikodu çıkardığı gerekçesiyle öldürdüğünü ileri sürdü.

Başka bir suçtan tutuklu bulunan Gökçek, Hüseyin Ekemen cinayeti ile ilgili davada ikinci kez hakim karşısına çıktı. Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada cinayet şüphelisi Orhan Gökçek ile öldürülen Ekemen’in şikayetçi ailesi hazır bulundu. Duruşmada cinayet bıçağı olduğu ileri sürülen suç aletini Gökçek’in teslim ettiği E.Ö.’de tanık olarak dinlendi. Hüseyin Ekemen cinayetini gazeteden öğrendiğini öne süren tanık E.Ö., “Orhan iş yerime geldi. Çantasında ne olduğunu sordum. İçindeki bıçağı gösterdi.Ben de kendisine be etrafına zarar verir düşüncesiyle, mutfakta domates biber doğrarız bahanesiyle bıçağı aldım. Orhan bize karşı saygılı be sevdiğimiz bir arkadaştı. Bıçak hakkında bir şey demedi “ diye konuştu.

Hüseyin Ekemen’in şikayetçi eşi Zehra Ekemen sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Sanık Gökçek ise, bu sırada “Ben öldürmedim. Yemin ederim tek bir kişiyi öldürdüm” dedi.

Mahkeme heyeti sanık Orhan Gökçek hakkında 5’inci Ağır Ceza Mahkemesindeki akıl sağlığı raporunun da bu dava dosyasına istenilmesine ve tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen