1. Haberler
  2. Güncel
  3. Oruçreis’te 572 konut için kura çekim tarihi belli oldu

Oruçreis’te 572 konut için kura çekim tarihi belli oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ, ( BGC) – Kayseri Büyükşehir ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımına başlanan 572 konutun kura çekim tarihi açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği halinde yapmış olduğu kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte yürütülen proje kapsamında yapımı devam eden 572 adet konut için yaklaşık 820 konut sözleşmesi yapıldığını ifade etti. Uzlaşma görüşmeleri için pandemi ve karantina tedbirleri göz önünde bulundurularak, son başvuru gününün 1 Şubat 2022 Salı olduğunu belirtti.

Başkan Büyükkılıç, uzlaşma görüşmelerinin, belediye meclis kararı doğrultusunda uygulama esaslarına göre yapılıp, tüm hak sahipleri ile eşit ve şeffaf sözleşmeler yapıldığını vurguladı. Büyükkılıç, okulu, camisi, sosyal donatı alanları ve ticaret alanları ile yaşanabilir, en önemlisi afet riskine önlem alınacak nitelikte bir kentsel dönüşüm uygulamasının hayata geçirildiğinin altını çizdi.

572 konutun kura çekim tarihini de açıklayan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Hak sahiplerinin belirlenmesi için, 12 Şubat 2022 Cumartesi günü saat 10:00’da, Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi’nde ve noter huzurunda kura çekilişi yapılacaktır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen