1. Haberler
  2. Özel Haber
  3. Mahalle halkı yönetmeliğe aykırı bina yapılacağı iddiasıyla tepki gösterdi

Mahalle halkı yönetmeliğe aykırı bina yapılacağı iddiasıyla tepki gösterdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Sancaktepe Mahallesi’nde 2 bina arasında bulunan 633 metrelik bir alana bina yapılacak olmasına mahalle halkı bina giriş ve çıkışlarını engelleyeceğini gerekçe göstererek tepki gösterdi. İki bina arasına yeni bir bina yapılmasının tehlikeli olduğunu söyleyen Sancaktepe Mahalle Muhtarı Hüseyin Aydın, “Buraya oyun alanı yaptırmak istediğimiz de önümüze bir sürü sorun, farklı yönetmelikler çıkıyor ama nedense sıra bina yapmaya gelince hemen halloluyor. Biz buraya kesinlikle bina yapılmasını istemiyoruz. Bizim burada ne can ne de mal güvenliğimiz var. Yarın bir gün burada oluşacak sorunları kim üstlenecek” dedi.

 

 

 

Kayseri’nin Kocasinan İlçesine bağlı Sancaktepe Mahallesi’nde iki bina arasındaki 633 metrelik olan bir alana bina yapılacağı ve diğer binaların giriş ve çıkışları için yaklaşık 1,5 metrelik alan bırakılacağı iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sancaktepe Mahalle Muhtarı Hüseyin Aydın, iki binanın 6 Şubat depremlerinden sonra hasar kaydı aldığını ve boş olana yeni bir bina yapılmasının tehlike arz edeceğini dile getirerek, “Buradaki sorunlar yetmezmiş gibi tapusuz şekilde buraya bina yapmaya çalışıyorlar. Bu iki binanın deprem hasar kaydı var. Eski yönetmeliğe göre bu alan için bina parseli çıkartmış ama bu bina parseli yeni yönetmeliğe göre kesinlikle uygun değil. Bina yapmak isteyen vatandaşa da biz bunu dile getirdik ‘bizi mağdur edeceksiniz’ diye. Buraya vurulan bir kepçe bizim evlerimizin yıkılması demek. Burada vatandaşımız mağdur. Burada bina yapmak isteyen müteahhitte sadece kendi çıkarının peşinde. Buraya bina yapılması akla mantığa sığmıyor. Zaten mahallemizde çocukların oyun alanları yok. Buraya oyun alanı yaptırmak istediğimiz de önümüze bir sürü sorun, farklı yönetmelikler çıkıyor ama nedense sıra bina yapmaya gelince hemen halloluyor. Biz buraya kesinlikle bina yapılmasını istemiyoruz. Bizim burada ne can ne de mal güvenliğimiz var. Yarın bir gün burada oluşacak sorunları kim üstlenecek. Biz mahalle sakinleri olarak bu olayın çözülmesini istiyoruz. Vatandaşların söylediğine göre burada hiçbir binanın ne tapusu ne de meskeni var. Buranın yapı denetimi yok mu? Bizi dinlemiyorlar, ciddiye almıyorlar. Buraya 5 katlı bina yapacaklar. Diğer bina sakinleri nasıl girip çıkacaklar. Yeni yönetmeliğe göre iki bina arasında en az 6 metre boşluk olması lazım. Biz yeni yönetmeliğe göre bir çizim istiyoruz. Buraya yapılacak olan bina burada bulunan 4 binanın giriş çıkışını engelliyor” ifadelerini kullandı.

Oturdukları binaların dahi tapusunun olmadığını iddia eden Site sakini Özer Erdoğan, “Belediye başkanından buranın sorunun çözülmesini istiyoruz. Müteahhit buraya arsa yapacak ama ben kendi evime nasıl gireceğim. Yapılacak olan binanın temeli atılırsa giriş çıkışımız engellenmiş olacak. Bir sorun olsa ne ambulans ne de itfaiye giremez. Burayı saçla çevirerek önlem almaya çalışmış. Saç tehlike arz ediyor. İki bina arası 633 metre. Buraya nasıl imar veriyorlar. Oturduğumuz binaların dahi tapu sorunu var” şeklinde konuştu.

Bina yapacak kişiyle tartışma yaşadıklarını öne süren Site sakini Hamza Tellioğlu, “Buraya bina yapılır mı? Burası zaten dar bir alan. Bina yapacak kişi gelip bizi tehdit ediyor. Bu olaya bir çare bulsunlar. Ya bize gidecek bir yer göstersinler ya da bize çare bulsunlar” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2
be_en
Beğen