1. Haberler
  2. Güncel
  3. İYİ Partili Göker Gözütok: “Talas’taki yeşil alanlar parsel parsel satılıyor”

İYİ Partili Göker Gözütok: “Talas’taki yeşil alanlar parsel parsel satılıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Talas Mevlana Mahallesi’ndeki Dadaloğlu Parkı’nın ticari alana dahil edilerek 5 Haziran tarihinde ihaleye çıkarılmasına ilişkin Talas Belediyesi ve İYİ Parti Belediye Meclis Üyelerinin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İYİ Partili Göker Gözütok, “Mevlana Mahallesi Türkiye’nin metrekareye en az yeşil alan düşen yerlerin başında gelirken son yeşil alanlar da AKADAM tarafından parsel parsel satılıyor. Yeşil Talas’ın nasıl Beton Talas’a dönüştürüldüğünü, bir ilçenin nasıl parsel parsel satıldığını anlatmak bizlere düştü” ifadelerine yer verdi.
İYİ Parti Talas Belediye Meclis Üyesi Nafiye Aydın Akyüz, Mevlana Mahallesi’ndeki Dadaloğlu Parkı’nın ticari alana dahil edilerek 5 Haziran tarihinde de ihaleye çıkarılacağına dair açıklamalarda bulunmuştu. Konuya ilişkin Talas Belediyesi tarafından da “Üniversite öğrencileri başta olmak üzere toplumun her kesiminden insanların yaşadığı Talas’ta bir alışveriş ticaret merkezinin eksikliği vatandaşlar tarafından sıkça dile getirilmektedir. İlçe sakinlerinin ihtiyacını ortadan kaldıracak bu ticaret merkezine karşı çıkarak önünü kesmeye çalışmak, ilçe gerçeklerinden uzak olmak ve vatandaşın sesine kulak tıkamak demektir. Bilinmesi gereken bir gerçek de bu alan 26 Eylül 2016 tarihinde 9284 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edilmiş olduğudur. Bölgede yapılan çalışmalar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığın proje ve uygulamalarına paralel şekilde sürdürülmektedir ve Menekşe Sitesinin inşaatı hızla devam etmektedir. Bir başka bilinmesi gereken gerçek de burası ‘deprem toplanma alanı’ değildir. Bu yöndeki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır” şeklinde açıklama yapıldı.
Dadaloğlu Parkı hususundaki tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Partili Göker Gözütok, Talas’taki yeşil alanların ranta kurban edildiğini söyleyerek “Deprem toplanma alanı olan Dadaloğlu Parkı, ticaret alanına dönüştürüldü ve 5 Haziranda satılacak. Mevlana Mahallesi Türkiye’nin metrekareye en az yeşil alan düşen yerlerin başında gelirken son yeşil alanlar da AKADAM tarafından parsel parsel satılıyor. Yeşil Talas’ın nasıl Beton Talas’a dönüştürüldüğünü, bir ilçenin nasıl parsel parsel satıldığını anlatmak bizlere düştü” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen