1. Haberler
  2. Güncel
  3. Dövizlerde Kimlik İbrazı Zorunluluğu

Dövizlerde Kimlik İbrazı Zorunluluğu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)- Hazine ve Maliye Bakanlığı, alt sınır olmaksızın döviz bürolarında yapılan tüm işlemlerde kimlik ibrazı zorunluluğu getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı döviz bürolarında yapılacak olan, 1 Dolar’ı Türk Lirasına çevirme işlemi için dahi kimlik ibrazı zorunluluğu olduğunu açıkladı. Kimlik ibrazı işleminin belli bir resmiyete kavuşturmak açısından yapıldığını belirten Döviz bürosu yetkilisi Ali Zencir, kimlik ibrazı hakkında bilgiler anlattı.
“ALT SINIR OLMAKSIZIN KİMLİK İBRAZI ZORUNLU HALE GELDİ”
Döviz işlemlerinde daha önceden belli bir sınır bulunduğunu ve yeni gelen kararla beraber bu sınırın kalktığını, alt sınır olmaksızın kimlik ibrazı işlemi uygulanacağını belirten Zencir, “Daha öncesinde de böyle bir yasa vardı. Bu yasa belli bir üst sınırdaydı. 3 bin Dolar ve 3 bin Euro’nun üstünde yapılan bütün işlemlerde alım ve satımlar da dahil olmak üzere kimlik ibrazı fotokopisi alınıyordu ve zorunluluk vardı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2 gün önce çıkan yasa neticesinde bu 3 bin dolar ve euro sınırı kaldırılarak 10 dolar da olsa, 50 dolar da olsa, alt ve üst limit olmaksızın kimlik ibrazı zorunluluğu getirildi.” ifadelerini kullandı.
“VATANDAŞLARIMIZIN TEDİRGİN OLACAĞI BİR DURUM YOK”
Vatandaşların kimlik ibrazı konusunda tedirginlik yaşadığını gözlemleyen ve bu durumun korku gerektirecek bir şey olmadığını söyleyen Zencir, “Gördüğümüz itibariyle vatandaşlarımızda sadece satımda kimlik ibrazı yapılacak gibi bir düşünce oluşmuş lakin öyle bir durum yok. Kanundan gelen açıklamanın içerisinde alım ve satımlar dahil olmak üzere alta ve üst sınır olmadan kimlik ibrazı zorunluluğu getirildi. Uygulama bazı vatandaşlarımız için soru işaretleri oluşturuyor, çekimser davrananlar oluyor fakat buradaki esas amaç döviz piyasasını, özellikle ülkemizde oluşan dalgaları önleyebilmek, sadece bankalar da değil bildiğiniz üzere döviz işlemleri döviz bürolarında da daha fazla yapıldığı için bunları daha fazla tespit edebilmek, kontrol altına alabilmek amacıyla devletimizin çıkarmış olduğu bir uygulamadır. Vatandaşlarımızın tedirgin olacağı bir durum yok” diye konuştu.
“RESMİYETE KAVUŞTURMAK İÇİN KİMLİK İBRAZI GEREKİYOR”
Dövizdeki kimlik ibrazı zorunluluğuna da değinen Ali Zencir, “Dövizdeki kimlik ibrazı zorunluluğu getirilmesi vatandaşlar için bir tedirginlik yaratmaması gerekiyor. İleride olası bir durumda devlet kesinlikle vatandaşlara müdahale ederek şu zamanda, şu tarihte, şu bürodan döviz alıp satmışsın gibi herhangi bir durum olacak değildir. Bu durum tamamiyle belli bir resmiyete kavuşturmak olduğundan dolayı, kimlik ibrazı gerekiyor. Herhangi bir vatandaşa olumsuz bir etki lansedilecek bir durum yoktur. Öyle de bir açıklama yoktur.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen