1. Haberler
  2. Güncel
  3. Doğum hızını artırmak için 3 yeni adım masada: Doğum izni artırımı, bakım desteği ve yeni teşvikler

Doğum hızını artırmak için 3 yeni adım masada: Doğum izni artırımı, bakım desteği ve yeni teşvikler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğum hızını artırmak için 3 yeni adım masada: Doğum izni artırımı, bakım desteği ve yeni teşvikler

 

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı, doğum oranlarındaki düşüşü değerlendirmek ve buna karşı öneriler geliştirmek amacıyla 2 Temmuz’da çalıştay düzenleyecek.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan çalıştayda, Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya ve akademisyenler de yer alacak. Çalıştayda ele alınacak öneriler daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na sunulacak.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Hakkı Öztürk, kısa, orta ve uzun vadeli çözüm paketlerinin hazırlıklarını multidisipliner bir yaklaşımla gerçekleştirdiklerini belirtti. Öztürk, doğum izni sürelerinin uzatılması, çalışan kadınların kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesi ile ikinci ve üçüncü çocuklara teşvikler gibi başlıkların genel çözüm paketleri içinde yer alacağını açıkladı.

Nüfus artışındaki düşüşün küresel bir sorun olduğunu vurgulayan Öztürk, başarılı ülke örneklerinden ilham alarak Türkiye’nin kültürel ve sosyal dokusuna uygun modeller geliştireceklerini ifade etti. Amacın, genç ve eğitimli nüfusu koruyarak arttırarak Türkiye’nin büyümesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

 

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
5
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
7
be_en
Beğen