1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. “Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları”nın açılışı yapıldı

“Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları”nın açılışı yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van ve Muş’ta Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları, düzenlenen törenlerle başladı.

Van Valiliği koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce İpekyolu Futbol Sahası’nda düzenlenen açılış töreninde, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Van Valisi Ozan Balcı, amaçlarının çocukların sporla uğraşmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Çocuklara sporu sevdirmeye çalıştıklarını ifade eden Balcı, şunları kaydetti:
“Kent adına hem çalışma yürütüyoruz hem de şehri gelecek kuşaklar için inşa ediyoruz. Gelecek nesiller bizim için çok önemli. Akademik, ruhsal, zihinsel ve fiziksel anlamda iyi olmaları bizim için elzem. Bu yüzden devletimizin tüm imkan ve olanaklarını gençler için kullanmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gençler için güzel işler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.”
Spor alanında yapılan yatırımları değerlendiren Balcı, “Kentte çok iyi bir kadro var. Biz de onları destekliyoruz. Velililerimiz de spora ilgi gösteriyor. Son iki yılda 2 sporcu fabrikası yaptık. 300 basketbol ve voleybol sahası, 26 kapalı spor salonu, 13 yüzme havuzu yapıldı. Bunun yanında 76 halı saha yapılıyor.” dedi.

Vali Balcı, konuşmasının ardından stantlarını gezerek, sporcularla sohbet etti, masa tenisi oynadı.
Programa, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
Kentte belirlenen yaş grubundaki çocuklar ve gençler, Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları kapsamında 40 branşta açılan kurslardan ücretsiz yararlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen