1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bakan Akar “Savunma Sanayinde Ciddi Adımlar Var; Bunlardan Biri De Tomtaş”

Bakan Akar “Savunma Sanayinde Ciddi Adımlar Var; Bunlardan Biri De Tomtaş”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA-ÖZEL) – Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, Savunma Sanayiinde önemli adımlar atıldığını ve Kayseri’de oluşturulacak savunma sanayi alanı hakkında çalışmaların devam ettiğini ve hem ülkeye hem de Kayseri’ye katkı sağlayacağını ifade etti.
Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, bayram ziyaretleri kapsamında İncesu’ya geldi. Burada 1HA mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Akar, TÜSAŞ ile iş birliği halinde Kayseri’ye yapılacak savunma sanayinin çalışmalarının devam ettiğini ve hem ülkeye hem de Kayseri’ye katkı sağlanacağını ifade etti.
‘TOMTAŞ İLE ÇOK FARKLI, ÖNEMLİ ADIMLAR ATILACAĞINA İNANIYORUM’
Bakan Akar, “Diğer vakıf şirketler ve özellikle TÜSAŞ ile beraber iş birliğimiz var. Hiçbir sorun yok tamamen zamana kalmış bir meseledir. Arkadaşlarımız çalışmalarını güvenli, emin adımlarla ilerletiyorlar. Ülkemize ve tabi ki Kayseri’mize önemli bir katkı olacak bu da diğer sanayi kolları, OSB’deki arkadaşlarımıza önemli bir alan açacak. Bunların hepsi başlangıç. Savunma Sanayi konusunda bütün olarak baktığımızda ülkemizin çok ciddi adımları var. Bunun da Kayseri’ye yansımaları var. Bunlardan biri de TOMTAŞ ve onlarla çok daha farklı, önemli adımlar atılacağına inanıyorum. Elimizden gelen her türlü desteği sağladık, sağlıyoruz. Merkez olma meselesi; ister sağlık, ister savunma sanayi, ister spor veya kültür olsun biliyorsunuz ki çalışmalar gayret meselesi. Yoğun bir şekilde çalışmamız gerekir. Savunma Sanayi konusunda sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşviki, desteği çok önemlidir. Bu konuda her girişimi değerlendiriyor ve olumlu girişime destek sağlıyor. Bizim de çalışmalarımızı yoğunlaştırmamız lazım çünkü ciddi bir rekabet de var. Yüksek teknoloji kullanılıyor, yatırım yapmak, risk almak, uluslararası temaslarımızı yoğunlaştırmamız lazım ve özellikle buradaki gençlerimizin çeşitli ülkelerde teknik ve teknolojide ihtiyaç olan konularda onlardan belli bir müddet eğitim görmesini sağlamak lazım. İnşallah Kayseri layık olduğu yere gelecek” ifadelerini kullandı.
‘KAYSERİMİZİN BİZE SAHİP ÇIKMASIYLA KENDİMİZİ GÜVENDE HİSSEDİYORUZ”
Bakan Akar, adaylık sürecinde azimle çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, “Adaylık süreci Sayın Cumhurbaşkanımızın, ilgili kurulların bize verdiği bir görevdir. Bu göreve Allah utandırmasın diyerek başladık. Tüm gittiğimiz yerlerde Kayserimizin bize sahip çıkması son derece mutluluk verici, kendimizi güvende hissediyoruz. Vatandaşımızla hemhal olmuş vaziyetteyiz. Bugün İncesulu, yarın Yeşilhisarlı diğer gün Tomarzalıyız. Milletimizin gösterdiği teveccühe karşılık verebilmek için büyük bir sorumluluk altında olduğumuzu hissediyoruz. Azimle ve gayretle çalışmalar sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen