1. Haberler
  2. Güncel
  3. Instagram’a erişim engeli: Bakanlıktan ilk açıklama geldi

Instagram’a erişim engeli: Bakanlıktan ilk açıklama geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Instagram’a sabah saatlerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, konuya ilişkin “Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

Son dakika haberi! Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Instagram’a erişim engeli getirildi. BTK’nın site bilgileri sorgulama sayfasında ilgili karar görüldü.

Konuya ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’dan açıklama geldi.

“Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının Katalog Suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz.” ifadeleriyle paylaşımını yapan Sayan, baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ettiklerini bildirdi.

Sayan, “Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye’de de geçerli olmasını istiyoruz. Sağlayıcıların uyguladığı bu çifte standart, tüm dünya için ortak bir sorun. Şöyle bir hatırlayalım; gelin ülkemizde temsilcilikler açın, insanımızın hak ihlallerinin önüne geçelim dedik. Gelmek istemediler.” dedi.

Sayan, şöyle devam etti:

“Kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları yerine getirmediler. Birlikte daha temiz bir internet inşa edelim, milletimiz muhatap bulsun dedik, bir takım sanal ofislerle göstermelik işler yaptılar. Yaptığımız kanun değişiklikleri ile tüm bu arkadan dolanmaların önüne geçtik. Görüyoruz ki aynı anlayışı hala sürdürmeye çalışıyorlar. ‘Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam’ diyorlar. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz.”

“NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Sayan, “Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
10
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
21
be_en
Beğen