1. Haberler
  2. Hava Durumu
  3. Türkiye genelinde sıcaklıklar düşecek, iç kesimlerde yağışlı hava etkili olacak

Türkiye genelinde sıcaklıklar düşecek, iç kesimlerde yağışlı hava etkili olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, hafta sonuna doğru özellikle iç kesimlerde 7-8 derece düşecek ve yağışlı hava etkili olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, ülkede beklenen hava durumunu değerlendirdi. Özdemirci, “Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Ancak sıcaklıklar, özellikle iç kesimlerde mevsim normallerine düşecek. Cumartesi gününden itibaren ise iç kesimlerde biraz daha düşecek ve önümüzdeki günlerde şu anda yaşadığımız sıcaklıklardan daha düşük sıcaklıklar göreceğiz.” dedi.

İç Anadolu Bölgesi’nde 35-36 dereceye kadar çıkan sıcaklıkların çarşambadan itibaren 32 dereceye düşeceğini belirten Özdemirci, cumartesi gününden sonra ise 28-29 derece civarında seyredeceğini ifade etti. Sıcaklık düşüşünün özellikle yurdun iç kesimlerinde hissedileceğini vurgulayan Özdemirci, sahil kesimlerinde ise sıcaklıkların sadece 1-2 derece azalacağını söyledi.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
3
be_en
Beğen