Fotoğraflı (23)
2:06

Sarraf İhsan Gülderdi: “Ortadoğu’da bir kaos meydana gelirse, ONS fiyatları yükselebilir”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güncel altın ve döviz piyasasını değerlendiren Sarraf İhsan Gülderdi, “Sakin bir sezon geçiriyoruz, diğer sektörlerle de konuştuğumuzda aynı durumla karşı karşıyayız. Birkaç hafta içerisinde hızlı hareket ederek, piyasanın hareketlenmesi faiz oranlarının da düşmesiyle birlikte piyasalarda açılma bekliyoruz. Özellikle Ortadoğu’da gelişmeleri takip ediyoruz. İlerleyen zamanlarda Ortadoğu’daki bir kaosta meydana gelebilir, bu da yatırım tavsiyesi olmadan ONS fiyatlarını yukarı çıkarabilir. Yıl sonda altının ONS’u 2 bin 500 doların üstünde öngörüyoruz” dedi.

Sarraf İhsan Gülderdi, güncel altın piyasasını değerlendirmesiyle birlikte altının ons fiyatının yükselmesiyle tarihindeki en yüksek fiyatı gördüğüne dikkat çekti. Sarraf İhsan Gülderdi; piyasada yüzde 50 veya 100 baz puanlı aşağı yukarı hareketler olabileceğini, bunun sebebinin piyasanın nakite ulaşmasının zorlaşması olduğunu ifade ederek “Kazancılar Çarşısı’nda çeyrek altın 4 bin 300 lira, 22 ayar altın 2 bin 500 lira, has altın ise 2 bin 600 liradan işlem görmekte. Altının ONS fiyatı 2 bin 400 dolar seviyesinde. 33 liradan dolar işlem görürken, 36 liradan da Euro işlem görmekte. ONS fiyatının yükselmesiyle birlikte geçen hafta altın 2 bin 660 liraya kadar çıkarak tarihin en yüksek fiyatını görmüş oldu. Şu an tekrardan aşağı yönlü bir hareket gerçekleşti. Bu hareket de sağlıklı bir hareket aslında, sürekli yukarı yönlü hareket etmesi mümkün değildi. Bundan sonra da altın fiyatlarının bu rakamların üstüne çıkacağını yatırım tavsiyesi olmadan tahmin ediyoruz. Diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararını takip edeceğiz. Özellikle yüzde 50 veya 100 baz puan kadar aşağı yönlü hareketler olabilir. Biz faizleri önümüzdeki birkaç ay içerisinde yavaş yavaş düşürmelerini bekliyoruz. Çünkü piyasaların gerçekten sıkıştığı ve nakite ulaşmanın zor olduğu bir dönemden geçiyoruz” şeklinde konuştu.

“FAİZ ORANLARININ DA DÜŞMESİYLE PİYASADA HAREKETLENME BEKLİYORUZ”

Altın fiyatlarının düşüşte olduğunu ifade eden Sarraf İhsan Gülderdi; “Bildiğiniz üzere gurbetçi sezonunun başladığı tarihi geçtik ama esnaf arkadaşlarımız ile görüştüğümüz de piyasanın sakin ve nakite ulaşmanın zor olduğunu görüyoruz. Yurt dışından gelen gurbetçi vatandaşlarımızın da eskisi kadar yüklü alışverişler yapmadığını görüyoruz. Sakin bir sezon geçiriyoruz, diğer sektörlerle de konuştuğumuzda aynı durumla karşı karşıyayız. Birkaç hafta içerisinde hızlı hareket ederek, piyasanın hareketlenmesi faiz oranlarının da düşmesiyle birlikte piyasalar da açılma bekliyoruz. Özellikle Ortadoğu’da gelişmeleri takip ediyoruz. İlerleyen zamanlar da Ortadoğu’daki bir kaosta meydana gelebilir, bu da yatırım tavsiyesi olmadan ONS fiyatlarını yukarı çıkarabilir. Yıl sonda altının ONS’u 2 bin 500 doların üstünde öngörüyoruz” diye konuştu.

DOLAR: 33 TL
EURO: 36 TL
ÇEYREK ALTIN: 4300 TL
22 AYAR ALTIN: 2500 TL
HAS ALTIN: 2600 TL
ONS: 2400 USD

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen