1. Haberler
  2. Ulusal
  3. 9. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi

9. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Adalet Komisyonu’nda 9. Yargı Paketi’nin ilk görüşmeleri tamamlandı. Kanun teklifi Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Teklif ile sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle işlenen hakaret suçu, uzlaştırma kapsamından çıkarılıyor.

Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilen bir yasa tasarısıdır. Bu paket, birçok farklı kanunda değişiklik yapmayı amaçlamaktadır. İşte bazı başlıklar:

Hakaret Suçu ve Uzlaştırma: Sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle işlenen hakaret suçu, artık uzlaştırma kapsamı dışında tutulacak ve önödeme kapsamına alınacak. Şikayet süresi ise fiilin gerçekleştiği tarihten itibaren en fazla iki yıl olacak.

İcra ve İflas Kanunu Değişiklikleri: Elektronik ortamda yapılan açık artırmalarda teklifler arasındaki fark, satışa çıkarılan malın değerinin binde beşi ve en az 1000 Türk Lirası olacak şekilde düzenlemeler getirilecek. Ayrıca, açık artırma süresinin son 10 dakikasında verilen yeni tekliflerle süre 3 dakika uzatılacak.

Hukuk Muhakemeleri Kanunu: Parasal sınırlar her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak ve bin Türk Lirasını aşmayan kısımlar dikkate alınmayacak.

Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ve Bölge Adliye Mahkemeleri Kanunu: İstinaf incelemesi için dosyanın ilgili hukuk dairesine gönderilmesiyle ilgili süreçlerde düzenlemeler yapılacak.

Medeni Kanun: Kadınların soyadı konusunda düzenlemeler yapılacak; evlenen kadınlar kocasının soyadını alacak ancak önceki soyadını da kullanabilecek.

Çocuk Koruma Kanunu: Sosyal çalışma görevlilerinin atanma sürecinde değişiklikler olacak; mahkemeler yerine Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerine atanacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
3
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen