1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tavuk eti ihracatı sınırlandı

Tavuk eti ihracatı sınırlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin tavuk eti ihracatını sınırlama kararı aldı ve bu karar, 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacak şekilde belirlendi. Bu yeni düzenlemeye göre, aylık bazda en fazla 10 bin ton tavuk eti ihracatı gerçekleştirilebilecek ve yıl sonuna kadar toplamda ise 80 bin tonu geçmeyecek şekilde sınırlandırıldı. Ayrıca, piyasadaki fahiş fiyat artışlarını engellemek amacıyla 8 firma hakkında cezai işlem uygulanacağı açıklandı.

Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasına göre, beyaz et sektöründe yaşanan fiyat dalgalanmaları ve spekülatif hareketler, iç talebi olumsuz etkiledi ve sektördeki dengeyi bozdu. Bu nedenle, tavuk eti ihracatında kontrollü bir yaklaşım benimsenerek iç piyasanın korunması hedeflendi. Ayrıca, denetimler sonucunda haksız fiyat artışı yapan firmalara yönelik cezai işlemlerin devam edeceği vurgulandı.

Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile işbirliği içinde, ülke genelinde gıda arz güvenliğinin sağlanması ve tüketici refahının korunması için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Özellikle, iç ve dış piyasalardaki gelişmelerin yakından takip edilerek sektöre yönelik politika ve düzenlemelerin titizlikle ele alınacağı ifade edildi. Bu çerçevede, önümüzdeki dönemde de gıda arzının güvence altına alınması ve spekülatif fiyat artışlarının önlenmesi için gerekli adımların atılacağı vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen