1. Haberler
  2. Güncel
  3. Talas MHP Grup Başkanvekili İlhan, “Gelinen noktada itidalli davranmamız gerekiyor”

Talas MHP Grup Başkanvekili İlhan, “Gelinen noktada itidalli davranmamız gerekiyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Talas Belediyesi 2024 Temmuz Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan, Talas Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Murat İlhan, “Gelinen noktada bu işin büyüyeceğini, saat 19:00 itibariyle bir isyan provalarının yapıldığını, sosyal medyadan vesaire örgütlenmelerin sağlandığını belirttiler. Bunun için özellikle siyasi partilerin grup başkan vekillerimizden bizim ricamız bu sosyal aracılığıyla en azından kendi çabamızla bu hususta itidalli davranmak gerekiyor” dedi.

Talas Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. MHP Grup Başkanvekili Murat İlhan’ın başkanlığında yapılan toplantıda 11 madde görüşüldü ve 8 madde karara bağlanırken 3 madde de komisyona havale edildi. Murat İlhan gündem konusuna da değinerek, tüm parti başkanvekillerine seslendi. İlhan, “Bu toplantıya katılmadan önce valilikte bir bilgilendirme yapıldı. Bu noktada meclisi bilgilendirmek istiyorum kısaca; Gelinen noktada tabii bizim çok bilmediğimiz bazı hususlar var. Kendileri konuya daha fazla hâkim. Gelinen noktada bu işin büyüyeceğini, saat 19:00 itibariyle bir isyan provalarının yapıldığını, sosyal medyadan vesaire örgütlenmelerin sağlandığını belirttiler. Bunun için özellikle siyasi partilerin grup başkan vekillerimizden bizim ricamız bu sosyal aracılığıyla en azından kendi çabamızla bu hususta itidalli davranmak gerekiyor. Tabii ki devlet olaya hâkim kimse istemez böyle bir durumu. Bununla ilgili tartışmalar yaşanır. Bir kısmı bizimle ilgili bir kısmı da genel siyasetle ilgili biliyorsunuz. Bizim görevimiz oysa yerel siyaset, genel siyaset şu anda değil” diye konuştu.

‘TALAS’IMIZDA TOPLAM 800 SURİYELİ VAR’

Mevcut durumda tüm partililerin, gençleri itidalli davranmaya çağırmaya davet eden İlhan, “Kaldı ki Talas’ımızda toplam 800 Suriyeli vatandaş var. Melikgazi sınırında 45 bin, Kocasinan sınırında 36 bin kişi. 800 Suriyeli kişi toplu olarak da yaşanmıyor. Talas açısından tabii bir sıkıntı yok ama tabii bu hem şehrimizin sorunu hem de ülkemizin sorunu. Vali Bey’in söylediği bir tane tweet atan, bir tane WhatsApp’tan olumsuz şey yapan hepsi kayıt altına alınıyor. Hepsinin geleceği kararmış durumda, yani bunlara gerek yok. Bu kadar gaza gelmeye gerek yok ve bu durum öyle basit bir şey değil. Hani hem o gençlerin de hızını kesmiş oluruz diye düşünüyoruz. Yarın konserimiz var biliyorsunuz ve bir maç programı var. Ben onu sordum; konser her şartta yapılması gerekiyor dendi ve biz vali beye bağlıyız ve karar akşam saatlerinde belirtilecek” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen