1. Haberler
  2. Haber
  3. Şizofrenim Dedi, Cezai Ehliyeti Tam Çıktı

Şizofrenim Dedi, Cezai Ehliyeti Tam Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ’de, Orhan Gökçek’in 2014 yılında öldürülen kahvehane sahibi Hüseyin Ekemen’İn katil zanlısı olduğu iddiasıyla yargılanmasına başlandı. Gökçek mahkemede, “Ağır derecede şizofren hastasıyım. Ben kabul etmiyorum, polis gaza getirdi. Kendimi siyah sancak komutanı zannediyorum, üsteğmen olduğumu zannediyorum, kendimi dizilerde yaşanan olayları yaşamış gibi görüyorum” dedi.

Merkez Kocasinan ilçesi Uğurevler Mahallesi’nde oturan ve davranış bozukluğu tedavisi gören Orhan Gökçek, iddiaya göre geçen 10 Ocak’ta oğluyla arkadaşlık yapmasını istemeyen komşusu Zeliha Ü.’nün gece yarısı evine gidip, zile bastı. Paniğe kapılan kadının yardım istemesi üzerine elinde tüfekle gelen komşusu Ufuk Akhan, çıkan tartışmada Orhan Gökçek tarafından bıçaklanarak, öldürüldü. Gözaltına alınan Orhan Gökçek, polisteki sorgusunda 2014 yılında aynı mahallede bıçaklanarak öldürülen kahvehane sahibi Hüseyin Ekemen’i de kendisinin öldürdüğünü itiraf etti. Gökçek, Hüseyin Ekemen’i kendisine yan baktığı için öldürdüğü söyledi. Mahkemece tutuklanarak cezaevine konulan Orhan Gökçek, 16 Şubat 2007 tarihinde Talas ilçesinde boğazından ve sırtından bıçaklanarak öldürülen Şahin Metiner’in de katil zanlısı olduğunu itiraf etti. Gökçek, Metiner’i kız kardeşi ile ilgili dedikodu çıkardığı gerekçesiyle öldürdüğünü ileri sürdü.
Başka bir suçtan tutuklu bulunan Gökçek, Hüseyin Ekemen cinayeti ile ilgili davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada cinayet şüphelisi Orhan Gökçek ile öldürülen Ekemen’in şikayetçi ailesi hazır bulundu.
Geçtiğimiz günlerde Şahin Metiner cinayetinin katil zanlısı olduğu iddiasıyla 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan sanık Orhan Gökçek, o mahkemede söylediklerini tekrar etti. Gökçek, “Ağır derecede şizofren hastasıyım. Ben kabul etmiyorum, polis gaza getirdi. Kendimi siyah sancak komutanı zannediyorum, üsteğmen olduğumu zannediyorum, kendimi dizilerde yaşanan olayları yaşamış gibi görüyorum” diye konuştu.
Sanığın avukatı ise müvekkilinin ileri derecede şizofren hastası olduğunu, iki üç yıldır ilaçlarını kullanmadığını, suçunu ikrar ettiği ifadeleri kabul etmediklerini söyledi. –
CEZAİ EHLİYETİ TAM ÇIKTI
Ufuk Akhan cinayetinde sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair beklenen Adli Tıp Kurumu raporunun geldiği, sanığın ceza ehliyetinin tam olduğu öğrenildi.
Mahkeme heyeti verdiği ara kararla sanığın tutukluk halinin devamına karar vererek, gelmeyen tanıkların dinlenilmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Öte yandan Gökçek hakkında, Ufuk Akhan cinayeti ile ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen