1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. SERVİSCİLERE KORONA DARBESİ

SERVİSCİLERE KORONA DARBESİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’ye Mart ayında korona virüsünün gelmesinden sonra ilk olarak okulların kapatılmasıyla beraber servisciler büyük sıkıntı yaşadı. Okullara öğrenci , fabrikaya ve işletmelere personel taşıyan servis esnafı aylardır işsiz.
İşleri durduğu için servisçi esnafının borç ve masrafları sıkıntıya soktu.
Servisçi esnafı salgında daha çok mağdur edildi.

KAYIT OLMAK İÇİN BİR TANE ÖĞRENCİ GELMEDİ

Okulların açılması ile ilgili açıklama yapan Minibüsçüler Ve Servisciler Odası Başkanı Yavuz Ay “9. Ay okullar açılacak denildi sadece 1. Sınıflar açılıyor, o da haftada bir gün ve Kayseri’de öğrenci servislerine kayıt olmak için bir tane öğrenci gelmedi. Gelmesini de beklemiyoruz. İki eğitim sezonu esnaf kişi başı 30 bin lira para harcadı.” Dedi.

FARKLI SEKTÖRLERDE ÇALIŞTILAR

Salgın sürecinden bu yana kontak açamadıkları için işsiz ve gelirsiz kalan servis şoförleri çay ocağı, inşaat gibi geçici işlerde çalışmak zorunda kaldı. Birçok servis esnafının geçici işlerde çalışarak geçimini sağlamaya çalıştı.
Esnaf ekonomik olarak çöküş yaşadı.

EĞİTİM DÖNEMİNE ARAÇLAR HAZIR

Okulların kademeli olarak açılması bir nebzede olsa servis esnafının yüzünü güldürdü. Servis esnafı her zaman hazır olduklarını söylediler. Korona virüsüne karşı her türlü tedbiri aldıklarını belirttiler.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen