1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. SARRAF İHSAN GÜLDERDİ, “ALTININ DÖVİZE KARŞI DEĞERLENECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

SARRAF İHSAN GÜLDERDİ, “ALTININ DÖVİZE KARŞI DEĞERLENECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri (1HA-ÖZEL) – Güncel altın piyasasını değerlendiren Sarraf İhsan Gülderdi, “Bundan sonraki adımlarda yatırım aracının altın olacağını, dövize karşı değerleneceğini yatırım tavsiyesi olmadan tahmin ediyoruz” dedi.

Sarraf İhsan Gülderdi, haftanın ilk gününde güncel piyasayı değerlendirdi. Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklayacağını söyleyerek piyasa tahminlerini dile getiren Sarraf İhsan Gülderdi, “24 Ağustos Çarşamba günü politika faizi belirlenerek, Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. İki ay önce 8.5 olan politika faizi 650 basman artarak 15’e, daha sonra 250 basman artarak 17,5’a çıkmıştı. Bu ay da tahminlerimizce 100-150 basmanlık artışla 19 bandına oturacağını düşünüyoruz. Bunun döviz üzerinde etkisinin olacağını zannetmiyorum. Döviz fiyatları yavaş yavaş bu fiyatlara oturdu. Piyasada bundan memnun. Hayat pahalılığı gözlenirken diğer bir yandan da ihracatçıların bu dönemde para kazandıkları bir dönem olduğunu biliyoruz. Bu süreç yıl sonuna kadar devam edecekmiş gibi gözüküyor” şeklinde konuştu.

“YIL SONUNDA ÇEYREK ALTIN 3 BİN LİRANIN ÜZERİNDE OLACAK”

Sarraf  İhsan Gülderdi, altın fiyatlarının yıl sonuna kadar artışta olacağını belirterek, “Altın fiyatlarında yıl sonunda döviz ve ONS fiyatlarıyla birlikte, çeyrek altının 3 bin liranın üzerinde olacağını, has altının ise bin 850 bandını aşacağını tahmin ediyoruz. Özellikle ONS fiyatının bin 889 lira olduğunu baz alırsak, son ayların en dip seviyesinde. Bu rakamların tekrardan 2 bin dolara kadar çıkacağını tahmin ediyoruz. Sonraki hedefin 2 bin 200 dolar olduğunu biliyoruz ama 2 bin dolar seviyesi bir destek noktası. Bundan sonraki adımlarda yatırım aracının altın olacağını, dövize karşı değerleneceğini yatırım tavsiyesi olmadan tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kapalı Çarşı’da altın ve döviz kurları şu şekilde:

Çeyrek altın: 2 bin 830 TL

22 ayar altın: bin 650 TL

Has altın: bin TL

Dolar: 27,20 TL

Euro: 26,60 TL.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen