1. Haberler
  2. Güncel
  3. Sarıoğlan beşik gibi sallandı: Üst üste 10 deprem

Sarıoğlan beşik gibi sallandı: Üst üste 10 deprem

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ, (BGC) – Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesi adeta beşik gibi sallandı. 02:28’de yaşanan 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından 9 artçı sarsıntı daha meydana geldi.

Kayseri geceyi ayakta geçirdi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 02:28’de merkez üssü Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesi olan yerin 1,4 kilometre derinliğinde 4,9 şiddetinde sarsıntı meydana geldi. Kayseri merkezden de hissedilen sarsıntı yaklaşık 35 saniye sürdü.

Büyük depremin ardından merkez üssü yine Sarıoğlan olan 9 artçı sarsıntı daha meydana geldi. 1 saat içinde üst üste yaşanan artçı depremlerin en küçüğü 1,5, en büyüğü 2,7 şiddetinde ölçüldü. Artçı depremlerin çoğu, yerin kilometrelerde altında ve düşük şiddetli olması nedeniyle hissedilmedi.

Depremler nedeniyle ekipler teyakkuz halinde olduğu bilgisi verildi.Deprem sonrasında ilk açıklama Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’dan tarafından yapıldı. Vali Günaydın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: “Kıymetli hemşehrilerim,Sarıoğlan ilçemizde meydana gelen deprem sonrası bütün ekiplerimiz sahadadır.Hepimize geçmiş olsun” dedi. Şu ana kadar kayıtlara geçmiş can ve mal kaybı bulunmuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen