1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Sağlıkta yeni dönem bugün başladı: Uzaktan muayeneyi SGK karşılayacak

Sağlıkta yeni dönem bugün başladı: Uzaktan muayeneyi SGK karşılayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık sektöründe yeni bir dönem bugün itibariyle başladı: Uzaktan muayenelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacak olmasıyla birlikte hastalar için önemli bir kolaylık sağlanacak. Artık doktorlar, gerekli gördükleri durumlarda hastalara rapor ve reçete yazabilecekler.

Hastanelerde bugünden itibaren uzaktan muayene uygulanacak. Bu hizmetin masrafları SGK tarafından karşılanacak. Uzaktan muayene randevuları için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alınacak ve her hastane için günlük olarak bir adet uzaktan muayene sınırlandırılacak. SGK, aynı hastane ve aynı hasta için günlük olarak sadece bir uzaktan muayene ücretini karşılayacak.

Uzaktan muayeneler uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilecek. SGK, aynı hastaneye ve aynı uzmanlık dalı için on gün içinde tekrarlanan uzaktan muayene bedellerini karşılamayacak. Doktorlar, muayene sonrasında e-reçete ile ilaç yazabilecekler ve bu ilaçlar SGK ile anlaşmalı eczanelerden temin edilebilecek. Ayrıca doktorlar, hastalar için e-rapor düzenleyebilecekler.

Uzaktan muayene hizmeti, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti kuruluşlarında sunulacak. Bu kapsamda, ikinci basamak hastaneler arasında devlet hastaneleri, dal hastaneleri ve semt poliklinikleri yer alırken, üçüncü basamak ise eğitim ve araştırma hastanelerini içeriyor.

Uzaktan sağlık hizmetinin sadece bakanlıkça onaylanmış hastanelerde sunulabileceği belirtilirken, hastaların talep etmeleri durumunda yüz yüze muayene için hastaneye gitmeleri gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, giyilebilir teknolojiler ve diğer tıbbi cihazlar aracılığıyla sağlık verilerinin ölçülüp takip edilebileceği ifade ediliyor.

Uzaktan muayene hizmeti, özellikle COVID-19 salgını sürecinde karantinada olan hastalar için uygulanmaya başlanmıştı. Sağlık Bakanlığı’nın 2022’de yayımladığı yönetmelikle resmiyet kazanan bu uygulama, SGK’nın geçtiğimiz ay aldığı kararla da desteklenmiş oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen