1. Haberler
  2. Ulusal
  3. Kamuda servis kaldırıyorlar: “Yargıya taşıyacağız”

Kamuda servis kaldırıyorlar: “Yargıya taşıyacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu kesimindeki tasarruf önlemleri kapsamında personel servislerinin kaldırılması kararı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın sert tepkisine yol açtı. Yalçın, bu kararın toplu sözleşme ile sağlanan hakları ihlal ettiğini belirterek, uygulamanın yargıya taşınacağını duyurdu.

Yalçın, toplu sözleşme hükümlerinin açık ve net olduğunu vurgulayarak, böyle bir kararın toplu sözleşme hükümlerine aykırı olduğunu dile getirdi. Toplu sözleşmelerin süresi dolana kadar veya yeni bir hüküm getirilene kadar geçerli olduğunu hatırlatan Yalçın, bu nedenle servislerin kaldırılmasının hukuka aykırı olduğunu savundu.

“Ortada hüküm net servis hizmeti sağlanabilir deniyor.” diye konuşan Yalçın, “Sağlanamadığı durumlarda kişiye bir gidiş geliş bileti verilir.” dedi.

 

Ayrıca Yalçın, bu kararın sadece servis hizmetlerinin kaldırılmasıyla sınırlı kalmayacağını öne sürdü. Kararın beraberinde başka sorunları da getireceğini dile getirerek, kararın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. “Toplu sözleşme hükümleri istenirse bir genelgeyle askıya alınır gibi keyfi bir uygulamaya gerek yok” diyen Yalçın, kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen