1. Haberler
  2. Güncel
  3. Oruçreis’te Çöplük Krizi

Oruçreis’te Çöplük Krizi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Oruçreis Mahallesi’nde yerleşimlerin ve ticari alanların yakınında oluşan çöplük, mahalle sakinlerini huzursuz ediyor. Mahalleliler, problemin uzun süredir süregeldiğini belirtiyor.

Oruçreis Mahallesi’nde izinsiz bir şekilde oluşturulduğu ifade edilen çöplük, mahallelileri rahatsız ediyor. Mahalle sakinleri, yetkililerden bu konuya çözüm getirilmesini talep ediyor.

“ORUÇREİS, ORUÇ-ÇÖPLÜK HÂLİNE GELMİŞ”

Vatandaşların talebi doğrultusunda olay yerinde inceleme yapan İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kâzım Yücel, “Bugün mahalle sakinlerinden gelen şikayetler üzerine Oruçreis’teyiz. Karpuzatan mevkiinin arkasında, Şeker mevkiine yakın, sanayi bölgeleri ve bir okulun bulunduğu, çöp birikintilerinin olduğu bir alandayız. Kayseri’mize, Kocasinan’ımıza yakışmayacak bir yer meydana gelmiş. Belediye, Oruçreis’i ‘Oruç-Çöplük’ hâline getirmiş. Kocasinan Belediyesi’nin yaptığı, eleştirinin ötesine geçmiş” diye konuştu.

Yücel, çöplüğün mahallenin ortasında olmasını tenkit ederek “Şehrin tam göbeğinde, civar mahallelerden toplanan çöpün çok yakın bir alan görülüp buraya istiflenmesi, burada bir okulun olması, buradan çıkan kokunun etrafa yayılması insanlık dışı bir dramdır. Buraya geldiğimde çöplükte bir şeyler arayan çocuklar dahi vardı. Kocasinan Belediye Meclis Üyesi olarak ben utandım. Sanayiciler de, mahalle sakinleri de muzdarip” ifadelerini kullandı.

Böyle bir çöp alanı oluşturulduğuna dair resmi bir kayıt olmadığına dikkat çeken Yücel, “İki dönem Kocasinan’da belediye meclis üyeliği yaptım. Böyle bir yeri çöp alanı olarak imarlaştırdığımızı hatırlamıyorum. Çöp alanı şehrin dışında olmalı, öğütme ve istifleme imkanları olmalıdır” diye konuştu.

“BİZİ ÇÖPLÜKLE YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Mahalle sakinlerinden İhsan Aras ise oluşturulan bu çöplüğün mahalle arsalarıyla yakından bağlantılı olduğunu öne sürerek “Burada yakın zamanda okul yapılırken çöplük yoktu. Sonradan başladı. Belediye mahalleyi yıkmak istiyor. 35 yıldır burada oturuyorum. Beni bir dönümlük arazimden çıkarmak istiyor, karşılığında 90 metrekare 2 tane kutu gibi daire veriyor. Bunun yerine 4 tane 130 metrekarelik evler istiyoruz, kabul etmiyorlar. Bu araziler 30 senedir düzelmiyor. Bizi çöplükle yıldırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMLE ALAKASI YOK”

Oruçreis Mahalle Muhtarı Ergin Aydın da çöp dökmenin yıllardır süregeldiğini vurgulayarak “Buradaki çöp dökme olayı 12 yıldır devam ediyor. Burada futbol ve basketbol sahaları vardı ve belediye de oralara çöp ve moloz döküyordu. Ben muhtar olduktan sonra o çevredeki çöp dökümünü durdurduk. Şimdi de buraya çöp dökmeye başladılar. Şahıslar da, sanayiciler de, belediye de buraya çöp döküyor. Buranın ‘kentsel dönüşüm’ ile alakası yok. ‘Kentsel dönüşüm’ Keresteciler Sitesi’nin arkasında başlıyor” diye konuştu.

Aydın, “Belediyeye şikayetimizi ilettik. Bir hafta sonra kaldıracaklarını belirttiler, biz de bekliyoruz” diyerek, sürecin gözlemcisi olacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen