1. Haberler
  2. Ulusal
  3. Öğrencilere ulaşım desteğinden 132 bini aşkın öğrenci yararlandı

Öğrencilere ulaşım desteğinden 132 bini aşkın öğrenci yararlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, öğrencilerin ulaşım giderlerini desteklemek amacıyla uygulanan programdan bugüne kadar 132 binden fazla öğrencinin yararlandığını duyurdu.

Bakan Göktaş yazılı açıklamasında, bakanlık tarafından başlatılan ulaşım desteği programı ile farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım masraflarının karşılandığını belirtti. Programın 2022 yılı Aralık ayında başladığını ifade eden Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin öğrencilerinin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerine destek sağlandığını vurguladı.

Öğrencilere ve ailelerine yönelik desteğin devam edeceğini vurgulayan Bakan Göktaş, 2024 yılı için belirlenen destek üst limitinin tek yönlü olarak 1250 TL olduğunu aktardı. Bu kapsamda yaklaşık 56 milyon TL’nin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ödenek olarak tahsis edildiğini belirten Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için sağlanan desteğin önemine değindi.

Başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından ikamet edilen yerdeki ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini belirten Bakan Göktaş, “Bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her kesimine ulaşmaya devam edeceğiz. Sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin her zaman yanında olacağız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen