1. Haberler
  2. Korona Virüs
  3. KORONA SONRASI OTO PAZARLARI YENİ KURALLARLA AÇILDI

KORONA SONRASI OTO PAZARLARI YENİ KURALLARLA AÇILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Kayseri’de bugün uzun süre sonra Oto Pazarı açıldı. Koronadan dolayı kapalı olan pazar, Doğu sanayi bölgesinde kuruldu. Kayseri Oto Pazarı bundan önce her hafta pazar kuruluyordu. Oto Pazarı 2. El arabaların yeni sahiplerini aradığı bir pazardır.

 

OTO PAZARLARDA KORONA KURALLARI

 

Korona virüsü sonrası hemen hemen her şeye gelen yeni kurallar Oto Pazarlarına da geldi. Sağlık Bakanlığı, normalleşme adımları kapsamında oto pazarlarında alınması gereken kuralları açıkladı. Oto pazarında müşteri ve satıcı dahil her 4 metrekareye bir kişi düşecek. Test sürüşünde araca 3 kişiden fazla kişi binmeyecek. Rehberde Kovid-19’un ana bulaşma yolunun damlacık ve temas yoluyla olduğu hatırlatılarak, “Açık oto pazarları insan hareketlerinin yoğun olduğu, gerekli önlemler alınmaması halinde sosyal mesafe kuralının bozulabileceği toplu bulunulan yerlerden olduğu için Kovid-19 bulaşma açısından risklidir” denildi.

 

 

Satıcı Ve Müşteri Arasında En Az 1 Metre

 

Oto pazarında maske ve mesafe kontrolünü yapacak bir personel görevlendirilecek. Satıcı ve müşteriler arasındaki en az 1 metrelik sosyal mesafe korunacak. Pazarlık aşamasında el sıkışılmayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen