1. Haberler
  2. Belediye Haberleri
  3. KIRSAL BÜTÇE TARTIŞMASI

KIRSAL BÜTÇE TARTIŞMASI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Kadir Has Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Kovid testinin pozitif çıkması sebebi ile katılamadığı oturumda, Faaliyet raporunun görüşüleceği gündem maddesi için 2. Başkanvekili Emine Timuçin başkanlık ederken, meclisin diğer gündemleri maddeleri için Başkanvekili Mehmet Savruk başkanlık yaptı.

 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi faaliyet raporu, encümen ve komisyon seçimlerinin yanı sıra  toplam 71 gündem maddesinin konuşulduğu toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü. Faaliyet raporlarının değerlendirilmesi sırasında İyi Parti ve CHP grubu tarafından yapılan açıklamalarda ise, bütçede ki tarımsal bütçe kısıtlaması, şirketlerin bütçesinin artması, doğrudan temin bütçelerinde ki artış ön plana çıktı.

Kazım Yücel

Faaliyet raporu ile ilgili olarak söz alan İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, 2020 yılında hazırlanan bütçenin %90’a varan oranla tutturulduğunu belirtirken, Kırsal ile ilgili 80 milyon TL bütçe ayrılmışken bu bütçenin 41 milyon TL’lik kısmının harcandığını belirterek, kırsal kalkınmaya dikkat çekti. Yücel; “Daha önce Halit Başkanım ifade etmişti. Göç veriyoruz. Biz de onun üzerine buradan ifade ettik. Bunu önlemek için kırsala destek olmamız gerek diye. Bu bütçenin yarısı kullanılmış. Burada ne Halit Başkanın ifadesi ciddiye alınmış, nede şahsımızın eleştirileri. Bütçede de 70 milyon para olduğu görünüyor halen. Ama kırsala destek verilmemiş” dedi.

Özgür Özer

Yücel’in ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer de Kırsal bütçeye dikkat çekerek; “Halit başkanımız burada defalarca dile getirdi. 100 milyon liralık bir bütçe varken kullanılan bütçe 41 milyon. Çok ciddi bir daralma. Bu resmen kırsalı görmemek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen