1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kaza Geliyorum Dedi, Duyan Olmadı!

Kaza Geliyorum Dedi, Duyan Olmadı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terminal önünde yapılan alt geçit çıkışında, aylardır tüm uyarılara rağmen tedbir alınamadı. Serpil Öğretmen Dün Gece Hayatını Kaybetti. Bu bir kaza mı? Cinayet mi?…

SORUMLU KİM?

Terminal önüne yapılan alt geçidin bitip trafiğe açılmasının ardından, merkez – anbar istikameti çıkışlarda sorunlar ve tehlikeler yaşanmaya başladı. Öyle ki, alt geçidin eğiminden dolayı, sürücüler düşük hız ile gittiğinde bile, alt geçit çıkışında kör nokta oluştu. Alt geçit çıkışı diye bahsedilen alan ise, aynı zamanda Terminalden ve batı garajından çıkarak karşıya geçmek isteyen yayaların çok sık kullanmaya başladığı bir alan da oldu.

Yol ortasının kapalı olmaması, vatandaşların alışkanlığı ve sürücüler normal hızlarda bile, görüş açısı açıldığı anda yaya ile karşılaşması aylardır büyük tehlikeyi işaret etti.

1 KASIM’DA KAYSERADAR YAYINLADI

1 Kasım tarihinde Kayseradar da yayınlanan gönderide, bu kısmın tehlike arz ettiği, yetkililerin gereğini yapması gerektiği belirtildi.  Kaza geliyor, birisinin ayağı takılıp düşse can kaybı yaşanır denildi..

11 KASIM!

Bir vatandaşımız, burada ki sorunu UKOME’ye taşımayı başardı. Vatandaş, yazdığı dilekçede, bu alana sinyalizasyon yapılmasını yada tedbir alınmasını talep etti. UKOME ise konuya dilekçede yazan kısmı ile bakabildi.. ” … kesişim noktasına sinyalizasyon yapılması talebinin uygun olmadığına, mevcut halin devamına oy birliği ile karar verilmiştir. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi”

Problemi çözmek için çabalamak ya da burada ki tehlikeyi görmek yerine, buraya trafik ışığı konmaz denilip geçildi. Cevap 11 Kasım’da vatandaşa iletildi.

1 ARALIK

Kaza geliyorum dedi. İlk uyarıdan 1 ay sonra, Emekli Öğretmen Serpil hanım, bu alanda trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Yol ortasında ki bariyerler uzatılarak insanların buradan geçişi engellenebilirdi, yol kenarlarına tedbir alınabilirdi, üst geçit düşünülebilirdi. Kısacası Serpil Öğretmen ölmeden önce onlarca tedbir düşünülebilir yada uygulanabilirdi.

EYY UKOME!

Şimdi daha rahat hissediyor musunuz kendinizi? Şehrin ulaşımını koordine etmek için bulunduğunuz alanda, yerine getiremediğiniz sorumluluklar sebebi ile bir öğretmenimizi kaybettik. Siz biraz daha tedbir almaz, bu konuda ayağınızı dilerseniz, bir kaç can daha kaybederiz o kadar.
– Size bir şey olur mu? Ülkede ki hukukun size ulaşması yıllar alır. Siz de oradan karşıya geçmezseniz, muhtemelen size hiçbir şey olmaz.
– Bu gece rahat uyur musunuz, bunun vebalini üstlenmeden, sorun etmeden hayatınıza devam eder misiniz? Tabi ki evet.
– Birileri sizi görevden alır mı? yada istifa Eder misiniz? Tabi ki hayır…

Ama sizin için küçük bir kaç not.. Şehri yönetmek için, şehre dokunmalı ve şehri teneffüs etmelisiniz. Alamadığınız tedbirin karşılığı bir kaç can olur, siz de bunu görmez hayatınıza devam edersiniz.
Ama bunun vebalinden KUR-TU-LA-MAZ-SI-NIZ!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen