KAYSERİ’DEN, ELBİSTAN’A İKİNCİ KONTEYNER ÇARŞI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkıma sebep olan afet sonrası bölgede yaralar sarılıyor. Afet bölgesinde hayatın normale dönmesi adına barınma ve gıda yardımlarının yanı sıra ticari hayatın normale dönmesi için çalışmaya başlayan Melikgazi Belediyesi Elbistan’da ‘Melikgazi Konteyner Çarşı’ kuracak.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem 11 ilde yıkıma sebep oldu. Bölgede hayatın normale dönebilmesi adına çalışmalar gerçekleştiriliyor. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in talimatlarıyla da Melikgazi Belediyesi tarafından afet bölgesi Elbistan’a konteyner çarşı kurulacak.

Deprem yardım çalışmalarına Kahramanmaraş Elbistan‘da da devam ettiklerini hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in talimatlarıyla Kayseri Büyükşehir Belediyemizin kurduğu ilk çarşıya ilave olarak ikinci çarşıyı Melikgazi Belediyesi olarak kuruyoruz. Bu sayede dükkanı yıkılan esnaf için belirli bir süre hizmet edecek geçici Çarşı’mızı kurup Elbistan‘ın normal hayata geçmesine destek olacağız. Kuracağımız çarşıda kuaför, berber, cep telefonu tamir bakımı, manav, bakkal, terzi ve diğer esnaflara yer verilecek. Cuma günü başladığımız Melikgazi Konteyner Çarşısı’nın 24 saatte alt yapısını bitirip üst yapı çalışmalarına başladık. Toplamda 3 gün içerisinde Çarşımız da alışveriş başlamış olacak.  Konteynerlerden oluşan çarşımız hayırlı olsun. Yaraları birlikte saracağız. İnşallah bu güzel çarşı, Elbistan vatandaşlarımıza hizmet eder, yaralarımızı birlikte sarar, yeniden hayata tutunuruz. Ticaretin burada işlemesi lazım, insanımızın hayatını normale döndürebilecek, sosyal yaşam alanlarını, ticari ünitelerini de hayata kazandırmamız gerekiyor. Melikgazi Belediyesi olarak var gücümüzle deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam edeceğiz.” dedi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
KAYSERİ’DEN, ELBİSTAN’A İKİNCİ KONTEYNER ÇARŞI