Fotoğraflı (22)
1:26

KAYMEK’in iki projesi finale yükseldi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK)’nin Yılsonu Kapanış Programı düzenlendi. Programda KAYMEK’te Robotik Kodlama öğretmeni olarak görev yapan Sinem Babayiğit, “Engelsiz yaşam, insanlık yararına teknolojiler, akıllı ulaşım sistemleri gibi birçok projemizle TEKNOFEST’e katıldık. TEKNOFEST’teki yarışma kategorilerine iki projemizle katılarak finale kadar yükselmeyi başardık” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan KAYMEK Gençlik Merkezleri’nin 2023-2024 eğitim öğretim yılı Yılsonu Kapanış programı düzenlendi. Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda KAYMEK’e bağlı öğrencilerin tasarladıkları projeler ve TEKNOFEST’te yarışma fırsatı bulan öğrencilerde yer aldı. KAYMEK’ Robotik Kodlama öğretmeni olan Sinem Babayiğit, stantlarda öğrencilerinin yanlarında bulundu. Öğretmen Babayiğit, öğrencilerine hem kodlama, yazılım hem de 3D tasarım eğitimleri verdiklerini ifade etti. Babayiğit, “Farklı kategorilerde projelerde geliştiriyoruz. Engelsiz yaşam, insanlık yararına teknolojiler, akıllı ulaşım sistemleri gibi birçok projemizle TEKNOFEST’e katıldık. TEKNOFEST’teki yarışma kategorilerine iki projemizle katılarak finale kadar yükselmeyi başardık. Bu sene tekrar iki projemiz ile finale kadar yarışacağız. Öğrencilerimizin ayrı kategorilerde emekleriyle yaptıkları çalışmalar fazlasıyla mevcut. Bu projelerimizin için de öğrencilerimizin bahsettiği depremle günümüzün problemleriyle alakalı birçok problemi çözmeyi amaçlayarak projelerimizi geliştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sinem Babayiğit, yılsonu programı vesilesiyle yapılan projeleri vatandaşlara anlatarak bilgi edinmelerini sağladıklarını söyledi. Babayiğit, “Hem ulaşım sistemleri hem afetle ilgili kategorilerden birçok alanda proje geliştirmeye çalışıyoruz. Bu programımız yıl sonu kapanış programımız dönemin başından itibaren bugüne kadar yaptığımız çalışmaları vatandaşlarımıza göstermeyi amaçlıyoruz. Kapanış programımızda da çalışmaları teker teker anlatacaklar, farkındalık oluşturacak. Farklı problemleri tespit ederek bu problemlerin çözümüne yönelik projeler geliştirdik. Yaptığımız bu çalışmaları vatandaşlara anlatmayı amaçlıyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen