1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kayseri Kızılay Deprem Bölgesine 250 Tır Yardım Gönderdi

Kayseri Kızılay Deprem Bölgesine 250 Tır Yardım Gönderdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem 11 ilde yıkıma sebep oldu. Kayserili vatandaşlar deprem bölgelerine yardım göndermek amacıyla Kızılay’a başvurdu. Kızılay şube müdürü Cafer Beydilli yapılan yardımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yardımların koordineli bir şekilde ilerlemesi için iki yol izlendiğini belirten Kızılay Şube Müdürü Cafer Beydilli “Depremin ardından 1 saat içerisinde, Valilik Koordinasyon Merkezinde toplandık. Bütün sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar ve Vali başkanlığı ile bir toplantı yaptık. Acil olarak tedbir için neler gerektiği değerlendirdik. 400’e yakın gönüllü bölgeye intikal ettirdik. Yardım için kendileri gitmek isteyen vatandaşlarımıza belli bir noktaya gidilmesi gerektiğini, koordineli olmalarını tavsiye ettik. Kayseri Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Merkez OSB, İncesu OSB, Mimarsinan OSB, Serbest Bölge A.Ş ile ortak karar ile birlikte hareket ettik. Ayni (maddi) bütün yardımlar Organize Sanayi Fuar Alanında toplandı. Ayrıca nakit olarak yapılmak istenilen yardımlar Kızılay’ın şube hesabında toplandı. Kayseri valisi Gökmen Çiçek afet bölgesindeki ihtiyaçları Kızılay’a bildirdi. Ayni (maddi) yardımlar ayrı, nakit olarak yapılan yardımlar ayrı değerlendirdik. Afet bölgesindeki ihtiyaçlar hemen kızılay deposundan karşıladık ve depoda olmayan diğer ihtiyaçlar dışarıdan tedarik ettik. Yaklaşık olarak 250 tır malzeme afet bölgesine gönderdik. Şu anda gıda, çadır, soba ve yakacak yardımı ile çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.
“KAYSERİ’YE 36 BİN DEPREMZEDE GELDİ”
Beydilli sözlerine şu şekilde devam etti; “İçişleri Bakanı açıklamasına göre 301 bin çadır gönderimi oldu ama orada 13 milyon nüfus yaşıyordu. Çadır haricinde daha uzun yaşanılabilmesi için konteyner kent lazım, bunun için vatandaşlarıma tavsiye olarak üç beş kişi birleşerek birer adet konteyner kent yaptırarak bölgeye gönderebilirler. Bu depremin yaralarının sarılması 1 yıl sürecek hemen hemen bitmeyecek o nedenle çadırda 1 yıl yaşamak zordur ama konteyner da biraz daha kolay olur. Devletin bu konuda çalışmalara devam ettiği öncelikle konteyner kent daha sonra kalıcı konutlar yapılmaya çalışıldığı, temellerinin atıldığı ve yıl sonuna kadar bitecek. Aile ve Sosyal Politika deposuyla ile birlikle ortak çalışıyoruz. Kayseri’ye gelen depremzede sayısının resmi rakamlara göre 36 bin . Henüz kayda geçmeyenler var. Başvurularda en çok talep edilen ürün iç çamaşırı oldu.” dedi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen