1. Haberler
  2. Güncel
  3. İş Garantili Okul İçin Protokol İmzalandı

İş Garantili Okul İçin Protokol İmzalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de yapılması planlanan AKİB Dış Ticaret ve Lojistik Meslek Lisesi’nin yapım işi için taraflar arasında protokol imzalandı. İşadamları, bu okuldan mezun olacak bütün öğrenceleri, üniversiteyi bile okumalarına gerek kalmadan işe alacaklarının garantisini verdi.

Melikgazi Belediyesi ile Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) arasında Altınoluk Mahallesi’ne yapılacak okul için protokol imza töreni düzenlendi. Melikgazi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, siyasi parti temsilcileri ve belediye meclis üyeleri katıldı.
Törende konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, yapımına kısa sürede başlanacak olan okulun, sanayideki ara eleman ihtiyacını gidereceğini söyledi. Okulun yerinin ayarlanmasında bazı bürokratik sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Palancıoğlu, eski bakan Özhaseki’nin devreye girmesiyle sorunların çözüldüğünü dile getirdi. Belediye olarak eğitime önem verdiklerini vurgulayan Palancıoğlu, “Bugüne kadar 14 okulun temel atma veya açılışını yaptık. Hedefimiz bu sayıyı 20’ye çıkartmak. Bugün protokolünü imzalayacağımız t okuldan yetişen gençler, sanayide ara eleman ihtiyacını karşılayacak. Türkiye’de ilk olacak. Kısa zamanda da bitirececeğiz.” dedi.

AKİB Başkanı Onur Kılıç da, birlik olarak geleceğin ihracatçılarını yetiştirmek için ellerini taşın altına koyduklarını söyledi. Kalifiye personel ihtiyacını buradan karşılanacağını belirten Kılıç, “Buradan mezun olacak öğrencilere ihracatçılar olarak iş garantisi veriyoruz. Hem de üniversite okumalarına gerek kalmadan.” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de, okul protokolünün hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından, taraflar, okul yapım işinin protokolünü imzaladı. Okulun, Kayseri Organize Sanayi Bölgesine yakın bir mahalle olan Atınoluk Mahallesi’ne yapılacağı öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen