1. Haberler
  2. Haber
  3. İl Jandarma Komutanlığı Şubat Ayı Raporu

İl Jandarma Komutanlığı Şubat Ayı Raporu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı 2021 yılının Şubat ayı dönem faaliyelerini açıkladı.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, Şubat 2021 dönemi faaliyetleri kapsamında;

Kayseri’de Şubat ayında 43 kasten yaralama olayında 64 şüpheli yakalandı. Olaylarda yakalanan 64 şüpheli, haklarında yapılan soruşturma evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edildi. Öte yandan 2 şüphelinin ise yakalama çalışmaları devam etmekte.

Kayseri’de Şubat ayında 29’u evden, 6’sı işyerinden, 4’ü kamu, kurum ve kuruluşlarından, 4’ü inşaattan, 2’si bağ, bahçe ve tarladan, 1’i otodan hırsızlık, 4’ü hayvan, 2’si kablo, 1’i oto ve 1’i motosiklet hırsızlığı ile 3’ü dolandırıcılık olmak üzere toplam 57 olayda 67 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Olaylara karıştığı tespit edilen 4 şüphelinin ise yakalama çalışmaları devam etmekte.

Kayseri’de şubat ayında Uyuşturucu ile mücadele kapsamında; 3 uyuşturucu madde imal ve ticareti, 9 kullanmak için uyuşturucu madde satın almak/bulundurmak/kullanmak, 5 kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı, 6 resmi belgede sahtecilik, 4 5307 sayılı Kanuna Muhalefet, 1 5015 sayılı Kanuna Muhalefet, 1 parada sahtecilik olmak üzere 29 olayda toplam 38 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Kayseri’de Şubat ayında icra edilen Kaçakçılık ve Organize Suçlara yönelik operasyonlarda; 58 gr. esrar, 2 gr. metamfetamin, 479 gr. bonzai, 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 105 adet sikke, 2 adet sahte belge ve 12 adet muhtelif kazı malzemesi ele geçirildi.

Kayseri’de Şubat ayında Terör ile mücadele kapsamında; “FETÖ/PDY” ve “PKK/KCK” terör örgütü suçlarından 8 olayda 7 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Terör örgütüne üye olduğu düşünülen 4 şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmekte.

Kayseri’de Şubat ayında ailesi ve yakınları tarafından kayıp şahıs müracaatında bulunulan 5 şahıstan 4’ü bulundu.

Kayseri’de Şubat ayında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 268 şahıs yakalandı.

Kayseri’de Şubat ayında koruma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen 9 aile hakkında “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali “nden işlem yapıldı.

Kayseri’de Şubat ayında Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla etkin mücadele edebilmek için yapılan denetimlerde; 148 kişiye maske takmamak, 17 kişiye sosyal mesafe kuralına uymamak, 3 işyerine ve 67 kişiye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal suçlarından idari para cezası işlemi yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen