1. Haberler
  2. Terör
  3. Gri kategoride aranan terörist etkisiz hale getirildi

Gri kategoride aranan terörist etkisiz hale getirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen “BOZDOĞAN-40” Operasyonu kapsamında, gri kategoride bulunan Mehmet Yıldırım etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı ve MİT Başkanlığınca yürütülen koordineli çalışmaların sonucunda operasyonun gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyonda jandarma komando timleri ve güvenlik korucuları ile teröristler arasında çatışma yaşandığını aktaran Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı’nın terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan “Sofi” kod adlı Mehmet Yıldırım’ın çatışmada etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Çatışmada bir jandarma üsteğmenin yaralandığını ancak sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Yerlikaya, terörist Yıldırım’ın, 8 güvenlik görevlisi ve 15 sivil vatandaşın şehit edildiği, 8 güvenlik görevlisi ve 10 sivil vatandaşın yaralandığı 6 ayrı eylemin faillerinden biri olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Operasyonu gerçekleştiren MİT mensupları ile jandarma ve güvenlik korucularını tebrik eden Yerlikaya, “Terör ve onların işbirlikçilerine yönelik operasyonlarımız aralıksız devam edecek” mesajını verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen