1. Haberler
  2. Özel Haber
  3. CHP’li Çalıksoy: “Talas’taki 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nın bakımsız olmasının nedeni sadece isminden dolayı”

CHP’li Çalıksoy: “Talas’taki 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nın bakımsız olmasının nedeni sadece isminden dolayı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Talas Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy, Talas’ın Başakpınar Mahallesi’nde bulunan 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nın bakımsız ve âtıl olarak bırakılmasını eleştirdi. Çalıksoy, “Bu halkın yapılmış, zamanında ağaçlarıyla güzel bir havasıyla böyle bir parkın âtıl şekilde bırakılmasını doğru bulmuyoruz ve yakıştırmıyoruz. Biz bu parkın bakımsız kalma nedenini de bir türlü anlamış değiliz” dedi.

 

Kayseri’nin Talas ilçesine bağlı Başakpınar Mahallesi’nde bulunan 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nın bakımsız ve atıl olarak bırakıldığını söyleyen CHP Talas Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy, bu parkın tadilattan geçilmesini ve Başakpınar halkına sunulmasını istediğini aktardı. CHP’li Çalıksoy, “CHP Talas Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy: Bu içinde bulunduğumuz park, Başakpınar halkının 2009 yılına kadar geçmişte Başakpınar Belediyesi tarafından yapılmış 2009 yılında Hinterlant yasasıyla birlikte Talas Belediyesi himayesine geçene kadar bu parkta Başakpınar halkı huzur buluyordu, çoluk çocuk bu ortamda tatilini yapıp zaman geçiriyordu. Hinterlant yasasıyla Başakpınar Talas Belediyesine bağlandıktan sonra Başakpınar Belediyesi tarafından yapılan bu park âtıl ve bakımsız şekilde bu hale gelmiştir. Burada bugün in cin top oynuyor. Biz diyoruz ki burada in cin top oynamasın, çoluk çocuk zaman geçirsin oyun oynasın, eğlensin. Gördüğünüz gibi burada hazır yapılmış bir parkın ne hale geldiğini hep beraber görüyoruz. Millet Bahçesi yapıyorlar orda, burada yapılmış hazır bir millet bahçesi, halkın bahçesi. Bu halkın yapılmış, zamanında ağaçlarıyla güzel bir havasıyla böyle bir parkın âtıl şekilde bırakılmasını doğru bulmuyoruz ve yakıştırmıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

‘BU PARKIN BAKIMSIZ OLMASININ NEDENİ İSMİNDEN DOLAYI’

 

CHP’li Mustafa Çalıksoy, 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nın neden bakımsız bırakıldığını anlamadıklarını ifade ederek, “Sadece burada yapılması gereken burada gerekli güzelleştirme çabaları, çalıştırmaları. Ki ağacı yetiştirilmiş, altyapı çalışmaları yapılmış, istimlahı yapılmış belediyenin mülkiyeti altındaki bu parkın halkın hizmetine en iyi şekilde sunulması gerekirken göründüğü üzere burada içler acısı bir hal almış durumda. Buranın bakımsız kalmasının nedeninin cevabını bulamıyoruz. Herhalde bu sorunun cevabı burada yazan 80. Yıl Cumhuriyet Parkı olması, bu zihniyetin bu parkın bu hale gelmesinin tek sebebi bu diyoruz. Hadi unuttunuz, göremediniz, biz beş yıldır biz bu park için Talas’ta buraya gelip zaman geçirmek isteyen herkes için. Bu park maalesef belediyeyi yönetenler, büyükşehri, Talas’ı yönetenler tarafından hiçbir şekilde gaye alınmadan bu şekle getirilmiştir. Bu otlar içinde bu 80. Yıl yazısı bu halde bırakılmıştır. Bundan dolayı Talas’ı yöneteni, bu şehri yöneten herkesi bu parkı bu hale getiren herkesi şiddetle kınıyorum. Bu parkın gerekli çalışmaların yapılıp halkın hizmetine sunulmasını talep ediyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen