1. Haberler
  2. Güncel
  3. CHP’li Çalıksoy: “Kırsal mahallelerde ulaşım sorunu var”

CHP’li Çalıksoy: “Kırsal mahallelerde ulaşım sorunu var”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Talas Belediyesi Meclisi Grup Başkanvekili ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy, Talas’taki kırsal mahalleler de vatandaşların ulaşım konusunda sıkıntı yaşadığını belirtti. Sorunun çözüme kavuşması için belediye meclisinde konuyu gündeme getirdiğini ifade eden Çalıksoy, “Kırsal mahalleler de ulaşım sorunu var. Sadece Talas’ta değil bütün kırsal da taşımadan dolayı bir ulaşım sıkıntısı mevcut. Himmetdede ve Sarıoğlan’da da bu sorun var. biz çözüme kavuşacağı yönünde bir söz aldık. Talas kırsalında Malatya Yolu’ndan, Doğu Sanayi ve Mimar Sinan OSB’ye bir otobüs hattı alınması yönünde söz verildi. Bize ulaşan bu sorunları belediye meclisinde gündeme getirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde bize gelen sıkıntıları gerek Talas meclisinde gerek Büyükşehir meclisinde gündeme taşıyoruz. Talas kırsalında Mimarsinan Organize Sanayi ve Doğu Garajı istikametine bir hat yapılmasını talep ettik. Bu projenin çalışmasının yapılacağını ve kısa sürede gerçekleştirileceğini söylediler. Gündeme taşıdığımız bu sorunun yetkililerin bilgisi dahilinde halkımız ile birlikte bir çözüm yoluna kavuşturulmasını bekliyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Talas Belediyesi Meclisi Grup Başkanvekili ve KBB Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy, ‘Siyasi Gündem’ programına katılarak moderatör Duygu Sarınca’nın sorularını yanıtladı.
Çalıksoy ,Talas’taki kırsal mahallelerde vatandaşların ulaşım konusunda sıkıntı yaşadığını belirtti. Sorunun çözüme kavuşması için belediye meclisinde konuyu gündeme getirdiğini ifade ederek, “Talas’ta kırsal mahalleler ile ilgili Talas Belediyesi’nde gündeme taşıdığımız olayları Büyükşehir meclisinde de gündeme getirdik. Bunlardan biri Başakpınar ve Kuruköprü halkının su hattındaki borulardı bunu Talas Belediyesi’nde basın yoluyla gündeme taşımaya çalıştık ama yönetenler tarafından kabul görmedi. Büyükşehir meclisinde sayın belediye bakanımız Memduh Büyükkılıç KASKİ Genel Müdürümüz ile bir istişare sonucu bu sorunun çözüleceğinin sözünü vermişti. Talep ettik ve bekliyoruz. Diğer yandan kırsal mahalleler de ulaşım sorunu var. Sadece Talas’ta değil bütün kırsal da taşımadan dolayı bir ulaşım sıkıntısı mevcut. Himmetdede ve Sarıoğlan’da da bu sorun var. biz çözüme kavuşacağı yönünde bir söz aldık. Talas kırsalında Malatya Yolu’ndan, Doğu Sanayi ve Mimar Sinan OSB’ye bir otobüs hattı alınması yönünde söz verildi. Bize ulaşan bu sorunları belediye meclisinde gündeme getirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde bize gelen sıkıntıları gerek Talas meclisinde gerek Büyükşehir meclisinde gündeme taşıyoruz. Talas kırsalında Mimarsinan Organize Sanayi ve Doğu Garajı istikametine bir hat yapılmasını talep ettik. Bu projenin çalışmasının yapılacağını ve kısa sürede gerçekleştirileceğini söylediler. Gündeme taşıdığımız bu sorunun yetkililerin bilgisi dahilinde halkımız ile birlikte bir çözüm yoluna kavuşturulmasını bekliyoruz” diye konuştu.

‘ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLENE KADAR DİLE GETİRECEĞİM’

Talas’ta ve kısal mahalleler de otobüs saatlerinde de sıkıntılar yaşandığını belirten Çalıksoy, “Talas’ta bir otobüsün belli saatlerde şehre direk inmesi gerekirken, diğer köylerimizde Başakpınar veya Reşadiye’den şu saatte araç var deniliyor. Mesela 8:30 denildiğinde; Vatandaş diyor ki “biz aracı 8:30’da kalkacak gibi bekliyoruz ama diyor bize Kepez’den kalkış saatini veriyor. Bizde burada kaçta geleceğini kaçta gideceğini bilemiyoruz diyor” ulaşımda gerçek bir düzensizlik ve halkın rahatsızlığı var. yaz aylarında durakta bekleme saatleri normal olabilir ama kış aylarında bir vatandaş beş dakikada beklese sıkıntılı bir durum. Vatandaşı fazla sıkıntıya sokmadan, daha düzenli bir taşıma sisteminin gelişmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Ulaşım Komisyon Üyesi olarak ta bu konuyu komisyon’da ve mecliste de dile getirdim. Bu sorunu çözülene kadar dile getireceğim” şeklinde konuştu.

‘İSTEKSİZ BELEDİYE BAŞKANLARI GÖRÜYORUM’

Bazı belediye başkanlarının 31 Mart yerel seçimlerinde oy oranları düşünce isteksiz davranmaya başladıklarını iddia eden Çalıksoy “Gerek Büyükşehir gerek Talas Belediyesi’nde, bir isteksizlik var. Halk tarafından bize getirilen sıkıntı ve talepleri yetkililere ilettiğimiz zaman bu sıkıntıların giderilmediğini görüyoruz. Halkımız adına bu durma üzülüyoruz. Ben yorgun belediye başkanları görüyorum. Bir önceki seçimde aldığı oy oranına karşılık, bugün halkımız aldıkları düşük oy oranı ile sarı kart gösterdi. Sahada sarı kart görünce oyundan atılır mıyım diyen futbolcu gibi bu kartın kırmızıya dönüşeceğini biliyorlar. İsteksizlikle, heyecansızlıkla bir görev yaptıklarını görüyorum. Bundan dolayı halkımız adına üzülüyorum” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen