CHP’li Arık: “Güzel Ülkeyi Mültecilere Teslim Ettiler”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ, (BGC)- CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 38 Milletvekilinin katıldığı basın açıklamasında, “Kayseri bir sanayi kenti. Burası hayırseverlerin kenti ama bu güzel ülkeyi mültecilere teslim ettiler. Bir de AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı, ‘eğer ki mülteciler olmasa Kayseri sanayisi batar’ diyor. İktidarın Kayseri’ye getirdiği tablo bu” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık 38 Milletvekili ile birlikte hotelde düzenlenen basın toplantısına katıldı. Burada konuşan Arık, “AK Parti iktidarı Türkiye’de yaptığı gibi Kayseri’de de kendilerinden önce sanki taş devrinde yaşamış gibi anlatıyorlar ama koca bir yalan. Bakın Kayseri’de neler yaptılar. Kayseri’de raylı sistem yaptılar. Bu raylı sistem ne terminale gider ne de hastaneye gider. Nitekim kentsel dönüşüm kapsamıyla betonlaşmaya karşıyız dediler ama gelin görün ki kocaman kocaman binalar diktiler” dedi.

“ÜLKEYİ MÜLTECİLERE TESLİM ETTİLER”

Arık, iktidarın ülkeyi mültecilere teslim ettiğine değinirken AK Parti Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin sözlerini hatırlattı. Arık, “ Kayseri bir sanayi kenti burası hayırseverlerin kenti. Ama bu güzel Ülkeyi mültecilere teslim ettiler. Bide AK Parti’nin Genel Başkan yardımcısı diyor ki eğer ki mülteciler olmasa Kayseri sanayisi batar diyor. İktidarın Kayseri’ye getirdiği tablo bu” dedi.

“KAYSERİ BU İKTİDARA KADAR ZENGİN BİR KENTTİ”

Kayseri’ye verilen sözlerin tutulmadığına değinen Arık, Hızlı tren müjdesinin 42 kez verildiği ama yapılmadığını belirtti. Arık, “Kayseri’de iş insanları iş dünyası ulaşım sorunu var diyor. Geride kaldık rekabet edemedik, ulaşım sorunumuzu çözün diyor. Kayseri sanayicisi hızlı tren istiyoruz diyor bütün illerimiz hızlı trene ulaştık diyor ama Kayseri’de ki genel başkan yardımcısı tam 42 kez müjde verdi. Kayseri’de hızlı tren müjdesi veren Cumhurbaşkanı ve sayısız Milletvekili hızlı tren sözü verdi. Ve Mevcut durumda Kayseri’ye ne zaman hızlı tren gelecek diye sorduğumuzda sayın genel başkan yardımcısı ve Milletvekillerinin verdiği cevap ‘paramız yok dış kaynak bulabilirsek yaparız’ dedi. Kayseri’yi şöyle bilirsiniz Kayseri zengin bir kent evet bu iktidara kadar zengin bir kentti” ifadelerini kullandı.

“BEBEK ÖLÜM HIZINDA TÜRKİYE’DE 68’İNCİ SIRADAYIZ”

Yoksulluğun yüzde 10 arttığını söyleyen Arık, “2019’da 43 bin 198 haneyken yoksul sayımız oldu. Bütün yardımları neredeyse hayırseverler yapmıştı. Derslik başına düşen öğrenci sayısına göre 81 il arasında Kayseri 62’inci sırada. Yine öğretmen başına düşen öğrenci sayısına göre Kayseri 81 İl arasında 72’inci sıradadır. Sağlıkta, hasta yatak sayısında Türkiye’de 21’inci sıradayız. Doktor sayısında 19’uncu sıradayız. Ama ne yazık ki bebek ölüm hızında günde 11.7 ile Türkiye’de 68’inci sıradayız. Eğer bir yerde bebekler ölüyorsa bir devlet bebeklerine bakamıyorsa şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekir. Nihayetinde sayın genel başkanım ve değerli Milletvekilleri Tarımda da Kayseri’de 143 bin dekarlık tarım alanını kaybetmiş. Ve 43’üncü sırada yer alıyor” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
CHP’li Arık: “Güzel Ülkeyi Mültecilere Teslim Ettiler”