Yeni müfredat taslağı bugün askıya çıkıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı, bugün yeni müfredatla ilgili taslağı askıya çıkarıyor. Bakan Yusuf Tekin, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak olan yeni müfredattan bahsederken, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tekrar kutladı ve Bakanlık tarafından düzenlenen etkinliklere değindi.

Bakan Tekin, çocuklarla birlikte gerçekleştirilen temsili oturumların önemine vurgu yaparak, tarihi 23 Nisan 1920 oturumunu yeniden canlandıran çocukların büyük bir heyecanla atalarına ve devletin kuruluş felsefesine sahip çıktıklarını belirtti. Öğleden sonraki “23 Nisan 2071” oturumunda ise geleceğe dair çocukların bakış açılarının sunulduğunu dile getirdi.

Çocukların gelecek için belirledikleri konuların önemine işaret eden Tekin, Bakanlık olarak çocukların beklentilerini ve yönelimlerini dikkate alarak hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. “Eğer çocuklarımızın ardından gelirsek, eğitim ve müfredatın anlamı kalmaz. Onlara vizyon çizebilmeliyiz, gelecek hayallerini desteklemeliyiz.” diyen Tekin, müfredat çalışmalarının bu yönde olduğunu belirtti.

Yeni müfredatın, bilgiye erişmekten ziyade bilgiyi analiz edebilme becerisini ön plana çıkardığını ifade eden Tekin, müfredatın güncellenmesinin gerekli olduğunu ve bunun uluslararası ölçekte rekabet edebilme yeteneğini artırdığını söyledi.

Bakan Tekin, yeni müfredatın isminin “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” olduğunu açıkladı ve bu modelin evrensel prensiplerle Türkiye’nin öz değerlerini birleştiren özgün bir yapı olduğunu belirtti.

1
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
sinirli
Sinirli
Yeni müfredat taslağı bugün askıya çıkıyor