Bakan Tunç’tan DEM Parti açıklaması: Partiler teröre mesafe koymalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti’ye yönelik kapatma davası çağrılarına yanıt verdi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu yöndeki çağrılarını eleştiren Tunç, DEM Parti’nin teröre mesafe koyması gerektiğini belirtti. Terörü destekleyen açıklamaların demokratik hukuk devleti tarafından müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Tunç, yetkili makamların bu konuda gerekli adımları atacağını ifade etti.

Adalet Bakanı Tunç, “Türkiye Yüzyılı’nda Çocuk Hukuku Paneli” sonrasında basının sorularını yanıtladı. DEM Parti’ye yönelik kapatma çağrılarına ilişkin görüşleri sorulan Tunç, demokratik siyaset yapanların teröre karşı tavır almaları gerektiğini söyledi. Geçmişte teröre karşı tutum almayan partilerin kapatıldığını hatırlatan Tunç, terörü reddetmeyen siyasi söylemlerin demokratik hukuk devleti tarafından kabul edilmeyeceğini dile getirdi.

Diyarbakır Sur’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretlerle ilgili başlatılan soruşturmaya da değinen Bakan Tunç, devlet büyüklerine hakaretin kabul edilemez olduğunu belirtti. Bu tür ifadelerin hemen soruşturma başlatılmasına sebep olduğunu dile getiren Tunç, milletin hassasiyetlerine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Adalet Bakanı Tunç, terörü destekleyen veya suç teşkil eden eylemleri gerçekleştiren belediyelere yönelik de açıklamalarda bulundu. Terörü destekleyen bir belediye yönetiminin karşılaşabileceği yasal sonuçlara işaret eden Tunç, halkın hizmet beklediğini ve belediyelerin millete hizmet etmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak, yeni anayasa çalışmalarına da değinen Tunç, Türkiye’nin darbe anayasasından kurtularak demokratik bir anayasa yapması gerektiğini belirtti. Meclis’in bu konuda uzlaşma zemini oluşturması gerektiğini ifade eden Tunç, sivil toplumun da görüşlerinin alınarak yeni anayasa yolunda adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Bakan Tunç’tan DEM Parti açıklaması: Partiler teröre mesafe koymalı