1. Haberler
  2. Güncel
  3. Büyükşehir Belediye Meclisi Gergin Başladı

Büyükşehir Belediye Meclisi Gergin Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda 46 gündem maddesi görüşülüp, karara bağlandı. Toplantının başında Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Özer, söz alarak bir önergeleri olduğunu dile getirdi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise önce gündem maddelerinin konuşulmasını daha sonra ise önergenin alınacağını söyledi. Özer ve Büyükkılıç arasında mecliste gergin anlar yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi yüksek gelen elektrik ve su fiyatlarının araştırılması konusunda komisyon kurulması konusunda bir önerge verdi. Bunun üzerine Başkan Büyükkılıç elektrik fiyatlarının EPDK tarafından belirlendiğini, su fiyatlarının ise Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından belirlendiğini söyledi. Özer’in söz hakkı isteğini geri çeviren Büyükkılıç, meclis üyelerinin oylarına sunarak önerge olarak önerilen teklifi reddetti. Söz hakkı istediğini dile getiren Özer’e dönen Başkan Büyükkılıç: “Söz hakkı almanızı gerektirecek bir durum yok. Meclisin gündemi, belli. Müsaade etmiyorum, böyle devam edeceğiz” dedi.

Başkanvekili Özer ise: “İki cümle edemeyecek miyiz? Bir şey anlatayım öyle devam edelim. Belki sizde komisyon kurulmasını isteyeceksiniz” diyerek Başkan Büyükkılıç’a tepki gösterdi. Başkan Büyükkılıç ise fiyatların belli olduğunu söyleyerek: “Burası siyaset yeri değil, burası hizmet yeri. EPDK kararlarına uymak zorundayız. Onların kararı dışında bir karar almamız mümkün değil” dedi.

Başkan Büyükkılıç’a Türk Ticaret Kanunu üzerinden örnek veren Özer’in önergesi gerçekleşen oylamayla listeye eklenmedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen