1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan açıkladı

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyeleri ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bayram ikramiyeleri için takvimlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Işıkhan, “Bayramdan önce ödemeleri gerçekleştireceğiz, detaylı takvim yakın zamanda açıklanacak” dedi.

EYT düzenlemesiyle ilgili olarak 2 milyona yakın kişinin emekli olduğunu ve 2,5 milyon kişinin de 5 yıl içinde sisteme dahil olacağını belirten Işıkhan, bu süreçte emeklilerin desteklenmesi için kamu ve özel sektörle anlaşmalar yapıldığını açıkladı.

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında servislerin kaldırılmasını da değerlendiren Işıkhan, “Tasarruf tedbirleri için hep birlikte çaba göstermeliyiz” dedi.

Bakan Işıkhan ayrıca Türk lirasının değerini artırmak ve satın alma gücünü yükseltmek için çalıştıklarını belirtti ve enflasyonun düşmesinin refah düzeyini artıracağına dikkat çekti.

Emeklilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi için haberleşme, ulaşım, kültürel faaliyetler ve alışveriş gibi alanlarda anlaşmalar yapıldığını dile getiren Işıkhan, emeklilere yönelik bir dizi avantajın hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen