1. Haberler
  2. Güncel
  3. Başkan Müftüoğlu: “Uluslararası dağ bisikleti yarışları, ilk olarak Kayseri’de başlayacak”

Başkan Müftüoğlu: “Uluslararası dağ bisikleti yarışları, ilk olarak Kayseri’de başlayacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA-ÖZEL)- Türkiye’de gerçekleşecek olan Uluslararası Anatolia Stage Race XCS Dağ Bisikleti Yarışı Kayseri Basın Lansmanının ardından bu turun ilk defa şehirlerarası düzenlendiğini belirten Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, “Bu tur; şehirlerarası ilk defa oluyor, daha öncesinde Nevşehir’de olmuştu. Şimdi de bisiklet şehrimiz Kayseri’de ve Kırşehir’de olacak, ayrıca uluslararası çapta dağ bisikleti turu yapıyoruz. Biliyorsunuz ki bu tur; olimpiyatlarda puan veren yarışmalardan bir tanesi. Buradan aldığımız puanlarla olimpiyatlardaki yerimiz belirlenecek. Bu önemli bir başlangıç” dedi.

İlk kez Türkiye’de gerçekleşecek olan Uluslararası Anatolia MTB Etap Yarışı’nın Kayseri Lansmanı düzenlendi. Lansmana; Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Federasyon As Başkanı Bahattin Akyön, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcısı ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Hasdal ve Mustafa Türkmen ve daire başkanları da katıldı. Lansmanın ardından açıklamalarda bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu turun ilk defa şehirlerarası düzenlendiğini belirtirken: “Bu tur; şehirlerarası ilk defa oluyor, daha öncesinde Nevşehir’de olmuştu. Şimdiye Kayseri’de ve Kırşehir’de olacak ve ayrıca uluslararası çapta dağ bisikleti turu yapıyoruz. Biliyorsunuz ki bu tur; olimpiyatlarda puan veren yarışmalardan bir tanesi. Buradan aldığımız puanlarla olimpiyatlardaki yerimiz belirlenecek. Bu önemli bir başlangıç” ifadelerini kullandı.

‘KAYSERİ BİR BİSİKLET ŞEHRİ’

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklete ve bisiklet yollarına verdiği öneme vurgu yapan Başkan Müftüoğlu, “Kayseri zaten bir bisiklet şehri. Bugün de öğrendik ki yeni yapılan yollara bisiklet yolu eklenmiyorsa imar yolu da verilmiyor. Kayseri’nin bugünlere gelmesinde esas gelişim ışıklarını yakan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye, bu turda bize desteğini veren Kayseri Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’e ve bisiklete ilgi gösteren Büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediye başkanımızın bisiklet şehri olan Kayseri’ye çok büyük katkıları var, ayrıca Spor A.Ş.’ye ve emeği geçen tüm kurumlara bisiklet ailesi olarak teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen