1. Haberler
  2. Felahiye Haberleri
  3. Başkan Coşkun, Gülsoy ve Akay 30 Ağustos Zaferi’ni Kutladı

Başkan Coşkun, Gülsoy ve Akay 30 Ağustos Zaferi’ni Kutladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA)- Kayseri’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıldönümü, Valilik tarafından düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. Resepsiyona katılan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun 30 Ağustos Zaferini kutladı.

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle taçlandırılan Kurtuluş Savaşı zaferinin 101’inci yıldönümü için Kayseri Valiliği tarafından resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kaymakamlar, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, protokol üyeleri, gaziler, şehit ve gazi yakınları katıldı. 30 Ağustos Zaferi’nin milletin iradesini ortaya koyan bir zafer olduğuna vurgu yapan Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, “30 Ağustos, bin yıldır yaşanan bu yurtta kazanılan en büyük zaferlerden bir tanesi. Bu zafer; bağımsızlığı, hürriyeti ve milletin kendi iradesini ortaya koyan bir zafer oldu. Tarihimizin en şanlı zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos Zaferi’ni kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

’30 AĞUSTOS, BİR YENİDEN DİRİLİŞTİ’

30 Ağustosun işgal altında olan bir ülkenin yeniden dirilişi olduğunu belirten Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, “Öncelikle bütün milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, tebrik ediyorum. 30 Ağustos bir varoluş, bir diriliş, bir milletin bağımsızlığına düşkünlüğü, özgürlük ve bağımsızlıktan başka hiçbir şeyi tanımadıkları ve Türkiye Cumhuriyeti’nin habercisi ve tescilidir. Tabii ki başta cumhuriyeti kuran, 30 Ağustos Zaferi’nin mimarlarından, bu ülkenin ve milletin feraseti için liderlik yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını, bu vatan ve albayrak için can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. 30 Ağustos, işgal altında olan bir ülkenin yeniden dirilişiydi, kainatın sonuna kadar da Türkiye Cumhuriyeti devleti, ilelebet var olacaktır. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin, bu bayramları da unutmadan, huzur içinde kutlamayı nasip etsin. Milletimiz güçlü, devletimiz güçlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesinin daha da yukarısına çıkacağımıza inanıyorum ve bunun için de hep birlikte çalışacağız” dedi.

’30 AĞUSTOS, TÜRK YURDUNUN TESCİLİDİR’

30 Ağustos 1922’de kazanılan büyük zaferin çok değerli ve anlamlı olduğunu söyleyen Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Bu hafta zaferler haftası biliyorsunuz, 26 Ağustosta Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünü kutlamıştık. Bugün de büyük taarruzun, başkomutanlık meydan muharebesinin 101’inci yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. 1071, Anadolu’nun Türk yurdu olmasının başlangıcıydı, 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan büyük zafer de artık Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olduğunun tescili anlamına geliyor. Bu bakımdan bizim için çok değerli ve anlamlı. Bugün de Kayseri’de buna yakışan bir şekilde kutlanıyor olması bütün ülkemizde olduğu gibi Kayseri’de büyük bir coşkuyla kutlanması iftihar vesilesi” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen