1. Haberler
  2. Güncel
  3. Başakpınar mahalle halkı içme suyu ve ulaşım gibi sorunların çözülmesini istiyor

Başakpınar mahalle halkı içme suyu ve ulaşım gibi sorunların çözülmesini istiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Talas ilçesi Başakpınar mahalle sakinleri mahallenin içme suyu, ulaşım ve imar gibi problemlerinin çözülmesini talep etti. Konuyla ilgili konuşan Mahalle Muhtarı Durdu Turan, “en başta ulaşım ve içme suyu problemi var. İçme suyumuz saat 4 buçuktan sonra yetersiz geliyor” dedi.

Kayseri’nin Talas İlçesine bağlı Başakpınar Mahalle sakinleri mahallede olan problemleri dile getirerek çözülmesini talep etti. Konuyla ilgili konuşan Başakpınar Mahalle Muhtarı Durdu Turan, “Başakpınar’ın en başta ulaşım ve içme suyu problemi var. İçme suyumuz saat 4 buçuktan sonra yetersiz geliyor. Mahalle nüfusumuz arttığı için yetersiz akıyor. Bu durumun bir an önce düzelmesini istiyoruz. Diğer bir durumda Malatya yoluna çıkışta problem yaşıyoruz. O bölgelere kavşak istiyoruz. Dahada uygun ulaşım yolları istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağlık ocağının cumartesi ve pazar günleri de hizmet vermesini isteyen Mahalle sakini İsmail Topakkaya, “Bizim buradaki en büyük problemimiz sağlık ocağı. Cumartesi ve pazar günleri sağlık ocağı kapanıyor. 4 aile hekimi var ama cumartesi, pazar kimse olmuyor sağlık ocağında. Talas’ta yaklaşık 12 mahalle buraya bağlı. İşlerimiz olduğunda ya Talas’a ya da Kayseri’ye inmek zorunda kalıyoruz. Buraya nöbetçi doktor veya hemşire istiyoruz. Aspas borusu 30 sene önce döşendi. Defalarca gündeme geldi ama sorun çözülmedi” şeklinde konuştu.

Mahalle Sakini Rıza Apaydın ise, “30 sene önce aspaslı borular döşendi. Borular döşendikten sonra burada kanser çoğaldı. Geçmiş yıllarda Avrupa’dan gelen kişiler ‘bunlar Hollanda’dan kaldırılıyor da bizim burada neden kullanılıyor’ demişti” dedi.

Otobüs seferlerinin direkt olarak mahalleden merkeze gitmesini talep eden Mahalle sakini Ali Öztürk, “Otobüs seferlerinden şikayetçiyiz. Pandemiden beri büyük bir problem. İkinci problemimiz ise yollar. Mahalle aralarındaki yollarda araç bile gitmiyor. Otobüslerin merkeze direkte seferle gitmesini istiyoruz. Buradan Talas’a, Talas’tan Kayseri merkez otobüslerine biniyoruz. Su problemi de yıllardır var ama çözüleceğine inanmıyorum. Bir diğer önemli sıkıntımızda parsel ve imar” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
be_en
Beğen