1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakanlar Kayseri’de

Bakanlar Kayseri’de

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de Askeri Pil Sanayi (ASPİLSAN) Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. pil üretim tesisi inşaatı temel atma törenine, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Vali Şehmus Günaydın da katıldı.

ASPİLSAN Enerji tarafından kurulacak Türkiye’nin ilk lityum iyon pil üretim tesisinin temeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da katıldığı törenle atıldı.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Küresel güç Türkiye’ vizyonunda hava, kara, deniz unsurlarından silah ve mühimmatlarına, radar ve elektronik harp unsurlarından siber güvenliğe, motor sistemlerinden uzay çalışmalarına kadar savunma sanayinin her alanında yerli ve milliği esas alan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.
Savunma sanayisinde tasarımdan üretime tüm aşamalarda söz sahibi olma hedeflerine adım adım yaklaştıklarını dile getiren Demir, “Gerek geçmişte yaşadığımız tecrübeler gerekse mevcutta ülkemizin ve bölge coğrafyasının dışarıda ve içeride yaşadığı tehdit ve güvenlik sorunları dikkate alındığında, ülkemizin istiklal ve istikbali için etkili savunma varlığını her geçen gün yerli ve milli sistemleriyle güçlendirerek devam ettirmesinin önemini hepimiz çok iyi biliyoruz.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen