1. Haberler
  2. Trafik
  3. Bakan Yerlikaya: Tatilde meydana gelen kazalarda 72 kişi hayatını kaybetti

Bakan Yerlikaya: Tatilde meydana gelen kazalarda 72 kişi hayatını kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde gerçekleşen 7 bin 216 trafik kazasında 72 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 bin 274 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Yerlikaya, bu süreçte yapılan denetimlerin artırıldığını ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Bakan Yerlikaya, trafik kazalarının ülke genelinde önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak sözlerine başladı. Özellikle bayram tatillerinde trafik yoğunluğunun arttığını ve buna bağlı olarak kazaların sayısında artış yaşandığını ifade etti.

“Trafik kurallarına uyum kazaları azaltıyor” diyen Yerlikaya, bu nedenle gece gündüz demeden trafik ekiplerinin sayısını artırdıklarını ve denetimleri sıklaştırdıklarını belirtti. Radar kullanımının yanı sıra virajlı ve hız yapmaya müsait yollarda özellikle denetimlerin yoğunlaştığını sözlerine ekledi.

Bakan Yerlikaya, 2024 Kurban Bayramı’nda otoyollarda 21 milyon 67 bin 377 aracın seyahat ettiğini, bu süreçte 3 milyon 687 bin 894 aracın denetlendiğini ve emniyet kemeri konusunda yolcuların uyarıldığını açıkladı. Otobüslerin de ayrıca denetlendiğini ve 215 kaza yaşanmasına rağmen yalnızca 1 can kaybı olduğunu belirtti.

Son olarak, Bakan Yerlikaya, 2024 Kurban Bayramı tatilinde yapılan 519 bin 242 işlemle ilgili detayları paylaştı ve vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda tekrar uyardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen