1. Haberler
  2. Güncel
  3. Anma Töreninde ‘Çelenk’ Anlaşmazlığı

Anma Töreninde ‘Çelenk’ Anlaşmazlığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)- Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 102’nci yıldönümü vesilesiyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. İktidar ve muhalefet partilerinin de çelenk sunduğu törende, İYİ Partililer, kendilerine çelenk konacağının bildirilmediğini iddia ederek tepki gösterdi.

Mustafa Kemal Paşa ve beraberindeki Temsil Heyetinin 19 Aralık 1919 tarihinde Kayseri’ye gelişi vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene şehir protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon Komutanlığının yanı sıra ‘iktidar partisi’ sıfatıyla AK Parti ve ‘ana muhalefet partisi’ sıfatıyla Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlıkları anıta çelenk sundu.

Törene parti teşkilatının ileri gelenleri ile birlikte katılan İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, siyasi partilerin çelenk bırakmasıyla ilgili Valilikten kendilerine bildirim yapılmadığını iddia etti. Ataman, tören esnasında bu konuyu Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’a aktardığını ifade etti.

“Ne mutlu bize ki Büyük Gazi bu topraklarda kaldı” diyen Ataman, “Çelenk sunma yönergesi vardır. Bununla ilgili Valilik bizlere bilgilendirme yapar. Normalde sadece Valiliğin, Büyükşehir Belediyesi’nin ve garnizon komutanlığının çelenkleri konur. Sadece 10 Kasım törenlerinde Valilik yetkilileri ile görüşülerek siyasi partilerin de çelenklerinin konulması yönünde uygulama başlamıştı. Ancak bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’ye gelişi vesilesiyle Valilik tarafından gönderilen emirde sadece üç çelengin konacağı söylenmesine rağmen siyasi partilerin çelengi getirildi ve konuldu. Ben de bununla ilgili sayın valimizle ‘göndermiş olduğunuz emirde bu yoktu, siyasi partiler de çelenk koyacaksa belirtilmesi gerekirdi, biz de ona göre hareket ederdik’ şeklinde sitemimi dile getirdim” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen