1. Haberler
  2. Güncel
  3. Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 42,8’e yükseltildi

Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 42,8’e yükseltildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon tahminini 19,6 puanlık güncellemeyle yüzde 23,2’den yüzde 42,8’e yükselttiklerini bildirdi.

Kavcıoğlu, “Enflasyon tahmin aralığımızın orta noktaları 2022 sonunda yüzde 42,8, 2023 sonunda yüzde 12,9 ve 2024 sonunda yüzde 8,3 seviyelerine tekabül etmektedir” ifadelerine yer verdi .

Başkanı Kavcıoğlu, “Enflasyonun mayıstan sonra inmeye başlayacağını görüyoruz, olumlu gelişmelerle düşündüğümüzün altında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.” dedi

Ocak-nisan döneminde bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdiklerini aktaran Kavcıoğlu, “Merkez Bankası fonlaması sade bir operasyonel çerçevede açık piyasa işlemleri ve para takası işlemleri kanalıyla yapılmış, gecelik faizler Merkez Bankası politika faizi civarında gerçekleşmiştir. Merkez Bankasının öngörülebilir likidite yönetimi sayesinde Borsa İstanbul gecelik repo faizleri, politika faizi etrafında dalgalanmaya devam etmiştir.” dedi.
Halkımız bize güvensin”
“Sıkıntımız enflasyon, farkındayız ve ciddiye alıyoruz.” diyen Kavcıoğlu, “Vatandaşımızın gelir seviyesinin, özelikle dar gelirli kesimin bundan çok etkilendiğinin farkındayız. Bu konuda halkımız bize güvensin, kalıcı fiyat istikrarını en kısa sürede sağlayacağımı ifade edebilirim.” ifadesini kullandı .

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen